Sokszínű Tízforrás Fesztivál a Fertő-tónál

Sokszínű Tízforrás Fesztivál a Fertő-tónál

 Tíz napon át koncertek, előadások, képzőművészeti kiállítások, kézműves foglalkozások és ökotúrák várják a látogatókat július 14. és 23. között a Fertő-parton, ahol tizenötödik alkalommal rendezik meg a Tízforrás Fesztivált – írja az MTI. A Fertő-táj világörökség településein: Hegykőn, Fertőhomokon, Hidegségen, Nagycenken, Fertőszéplakon és Sarródon lesznek programok.

A nyitó esten, a hegykői szabadtéri színpadon Szabó Balázs Bandája lép fel. A koncert tavaly egy vihar miatt félbe szakadt, ennek mintegy folytatásaként zenél a magyar népzene, a rock, a pop és a funk határvidékein mozgó együttes. A további kilenc napon többek között Ferenczi György és a Rackajam, Jónás Vera, Deák Bill Gyula, a Kiscsillag és a KFT is zenélnek, de hallhatnak az érdeklődők 16. és 17. századi históriás énekeket, dalokat, orgonakoncertet és bossa novát is. A programsorozatot Charlie nagykoncertje zárja.

A nagycenki Széchenyi-kastély Fotó: Istvan / Flickr.comForrás: Travelo

 A fesztivál ideje alatt megtekinthető Fertőhomoki Tájházban a július 7-én kezdődő Hegykői Művésztelep alkotásaiból összeállított tárlat, ezenkívül több más művészeti kiállítás is várja a látogatókat.

Ráadásul minden nap más-más ökotúrákkal készültek a szervezők, amelyek között lesz naplementei és napfelkeltei madárles, kenutúra a Fertő tó nádasában, éjszakai séta a nagycenki Széchenyi-kastély parkjában és denevérek éjszakája.

A Fertőhomoki Tájházban a rendezvény ideje alatt kézműves foglalkozásokat tartanak, ahol egyebek mellett a gyöngyfűzés, a textilfestés, a gyertyamártás, a nemezelés, a szövés és a hangszerkészítés rejtelmeit lehet elsajátítani, a Sarródi Tájházban pedig július 15-én a hagyományos kézi aratást lehet kipróbálni.

Fotó: Szabó Balázs Bandája / FacebookForrás: Travelo

 A kertmoziban július 17-én a Enyedi Ildikó Testről és lélekről című játékfilmét vetítik. Július 20-án pedig A martfűi rém című filmet, amelyet Sopsits Árpád rendezett. A vetítés után a film főszereplőjével, Hajduk Károllyal is találkozhatnak majd az érdeklődők.

További információt a programokról itt talál.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek