Szörfösök lepik el a Dunát augusztusban

A Kopaszi Gáton tartják ugyanis az extrém sportok fesztiválját, ahol négy szakágban versenyeznek augusztus 18 és 20 között a világ legjobbjai. A Duna vizén például egy egészen extrém szörfversenyre kell számítani.

Fotó: FISE

A FISE (Festival International des Sports Extrêmes) világ körüli turnéjának idén Budapest az egyik állomása, ahol 55 országból, több mint kétezer versenyző mutatkozik be profi, senior és amatőr besorolásban. Budapesten Görkorcsolya Freestyle, BMX Freestyle Park, BMX Freestyle Flatland és Wakesurf kategóriákban rendeznek versenyeket három napon keresztül.

Fotó: FISE

Az extrém sportok olimpiájaként is emlegetett verseny májusban, a franciaországi Montpellier-ben kezdődött, és Budapest után Kanadában és Kínában rendeznek még döntőket. Minden állomás egy újabb megmérettetés a versenyzőknek, hogy a pontszámaik alapján változtassanak a FISE ranglistáján. A sorrendet minden évben a turné utolsó állomásán véglegesítik, így állapítják meg a verseny első három helyezettjét minden kategóriában.

Mivel a rendezvénynek az a célja, hogy a különböző extrém sportágakat minél több ember megismerhesse, ezért a világkupa mellett számos sportos programra és a szervezők ígérete szerint egy látványos showműsorra lehet majd számítani.

Fotó: FISE
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek