Álomszerű vízi vidámpark nyílt kerekesszékes gyermekeknek

Mozgáskorlátozott, illetve mentális problémákkal küzdő gyermekek számára nyílt vízi vidámpark a texasi San Antonióban. A világon egyedülállónak számító, akadálymentesített parkban nem szednek belépődíjat a sérült gyerekektől, sőt, még kutyát is vihetnek magukkal.

Mozgássérültek számára a nyaralás, az utazás mind-mind komplikáltabb, mint egészséges társaiknak. Egy texasi vízipark azonban eltökélte, hogy olyan helyet hoz létre, ahol mindenki jól érezheti magát – írja az Independent.

A 17 millió dollárból felépült vízi vidámpark a Morgan's Wonderland nevű, 2010-ben nyílt élménypark kiegészítése, melyet testi illetve szellemi fogyatékkal élő lányuk, Morgan után nevezett el a tulajdonos pár. „Mindkét park a befogadás szellemében készült. A tervezésnél természetesen odafigyeltünk a sérült gyermekek igényeire, de ez egy olyan hely, ahol mindenki jól érezheti magát" – fogalmazott az egyik alapító.

A vízi vidámpark számos attrakcióval büszkélkedik. Egyebek mellett egy képzeletbeli dzsungelt átszelő „folyón" hajókázhatnak a gyerekek, de van trópusi szigetre emlékeztető játszótér, illetve gejzír, apró vízágyúk és billenővödrök is.

Galéria: Vízi vidámpark nyílt kerekesszékes gyermekeknekRobin Jerstad/ / Jerstad Photographics

 A tervezők mindenre gondoltak: a víz hőmérséklete a gyerekek igényeinek megfelelően bármikor állítható, a zajra érzékeny látogatók számára pedig „csendes sarkokat" alakítottak ki. Sőt, minden gyerek chipes karkötőt kap a bejáratnál, így a szülők könnyen megtalálhatják elcsatangolt csemetéiket. A park vízálló, sűrített levegővel működő kerekesszékeket biztosít a mozgássérült gyermekkel érkezők számára, sőt a vakvezető kutyákat is beengedik a park legtöbb területére. A székek szintén ingyenesek, és csak feleannyi a súlyuk, mint akkumulátoros társaiknak.

Galéria: Vízi vidámpark nyílt kerekesszékes gyermekeknekRobin Jerstad/ / Jerstad Photographics

A különleges vidámpark a tervek szerint augusztus közepéig minden nap nyitva tart, utána pedig hétvégente várja az érdeklődőket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek