» Családbarát

Középkori forgatagon mulathat Diósgyőrben július végén

| | Nem érkezett még hozzászólás

Július utolsó hétvégéjén megelevenedik a történelem Diósgyőrben: rettegett harcosok, buhurt aréna, hadi torna, szekértábor, középkori táncok, vidám történetek, zenés komédiások, mesteremberek és a Diósgyőri vár teljes udvartartása várja a látogatókat egy időutazásra. A Középkori Forgatag Európa legjobb, legnevesebb fesztiváljai között szerepel, hiszen idén elnyerte a Minősített Európai Fesztivál címet, tudtuk meg a szervezőktől.

Fotó: Középkori forgatag

Fordulatos, meglepetésekkel teli történelmi elődás és látványos küzdelmek várnak a nézőkre délelőttönként a Bajnokok viadalán, délután pedig a Legendás kardforgatókat láthatják. A Buhurt arénában pedig a barcelonai Nemzetek Viadalán szereplő magyar csapat is képviselteti magát vendégeivel. A középkori lovagi sport ma már az izgalmas páncélos „full kontakt” történelmi vívás elnevezése. A hagyományőrző csapatok látványos csatában mérik majd össze erejüket, ahol fegyverek ropognak és ágyúk is eldördülnek majd. A valósághű viadalok és az izgalmas múltidézés szombaton éjszaka is folytatódik.

A program nem csupán a lovagokról szól, akik a királyné kegyeiért harcolnak, hiszen a Forgatagon is helyet kapnak a középkori táncok, vásári komédiák és a Diósgyőri vár történetét idéző jelenetek. Mesteremberek sora és számos szórakoztató program várja a látogatókat, többek között solymászbemutató. Kassai Lajos világrekorder lovasíjász is vendégeskedik a rendezvényen.

Fotó: Középkori forgatag

Az Alsó várudvaron középkori szekértábor, kaloda, szégyenketrec, középkori játszótér, íjászat és hangsimogató várja az érdeklődőket. A bátrabbak a játékos lovagi viadalon is összecsaphatnak, részt vehetnek a „bajvívó oskolában” vagy az „apródi viadalon”.

Európa egyik legjobb fesztiválja

Az Európai Fesztivál Szövetség az európai kultúrában betöltött fontos szerepét és autentikusságát elismerve a rangos Minősített Európai Fesztivál címmel tüntette ki a Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. által szervezett Középkori Forgatagot. A közel két évtizedes múltra visszatekintő program ezzel felkerült a kontinens fesztiváltérképére. 

Fotó: Középkori forgatag

További információkat a rendezvényről annak Facebook-oldalán talál.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
17 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.