» Családbarát

Győrkőcfesztivál ingyenes programokkal és szálláshelyekkel

| | Nem érkezett még hozzászólás

Mintegy ezer ingyenes program várja a gyermekeket tíz helyszínen június 30. és július 2. között a Győrkőcfesztiválon Győrben – írja az MTI.

A rendezvény Facebook-oldaláról azt is megtudtuk, hogy az a gyermek, aki saját fényképpel érkezik, ingyenesen játszhat a fesztivál összes programján, és több győri szálláshely kínálatát is ingyenesen veheti igénybe. Nekik a győri uszodában és a Xantus János Állatkertben sem kell majd fizetniük.

Fotó: Győrkőcfesztivál / Facebook

A tizedik alkalommal tartandó rendezvényen a helyszínek elnevezéseiben a július végi győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) is megjelenik. A megnyitó péntek este lesz a Dunakapu téren, ahol Borkai Zsolt polgármester a hétvégére átadja a város kulcsát a gyermekeknek, és visszahozza Győrbe a jelenleg országjáráson lévő EYOF-lángot. Aznap mások mellett Szalóki Ági és a 100 Folk Celsius ad koncertet. A nap tűzijátékkal zárul.

Szombaton és vasárnap a Széchenyi tér ismét pancsoldává alakul, a Király utcában ugrálóvárak és rodeó foci várja a gyermekeket, a Kazinczy utca pedig a kézműves termékeknek és foglakozásoknak ad majd helyet.

A fesztivál központi helyszínén, a Bécsikapu téren a hangszerekkel lehet majd megismerkedni, lesznek családi társasjátékok, meseposta és helikopterszimulátor. A Várágyúknál versolimpiát tartanak, ahol a kortárs magyar gyerekirodalom költői, meseírói – mások mellett Szabó T. Anna, Tóth Krisztina, Varró Dániel, Finy Petra és Szabó Bori – várják a legkisebbeket.

Fotó: Győrkőcfesztivál / Facebook

A hétvége során lesz itt versolimpia, reneszánsz játékok, felhővadászat és verklis karaoke is. Vasárnap többek között a Rippel Akadémiai artistái és Ungár Anikó bűvésznövendékei szórakoztatják a gyerkőcöket, este 18 órától pedig a Makám zenél.

Ezen az oldalon olvasható azoknak a szállodáknak a neve és elérhetősége, ahol a IV. Győrkőcfesztiválon ingyen hajthatják álomra a fejüket a fesztivál kiemelt vendégei, azaz a gyerekek, ha a fotójukért cserébe kapott karszalagot felmutatják.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.