» Családbarát

Lovasversenyek, koncertek és kiállítások is lesznek a Hortobágyi Lovasnapokon

| | Nem érkezett még hozzászólás

Lovasbemutatókkal és versenyekkel, koncertekkel, kiállításokkal, hagyományőrző- és gyerekprogramokkal várják a látogatókat július 7. és 9. között a Hortobágyi Lovasnapok szervezői az alföldi városban – írja az MTI.

Fotó: Hortobágyi Lovasnapok / Facebook

A Hortobágyi Lovasnapok az ország egyik legnagyobb lovas rendezvénye, amelyet idén 51. alkalommal rendeznek meg, hogy bemutassák a térségre jellemző pásztorkultúra múltját és jelenét, valamint népszerűsítsék a lovas sportokat.

Mint a szervezők az MTI-nek elmondták, a háromnapos rendezvény programjában lesz csikós és fogathajtó bajnokság, díjugrató verseny és régi magyar mesterségek bemutatója. Népi játékokkal, gólyalábasok felvonulásával és meseolvasással készülnek a Gyermek-lovasfaluban, a felnőtteket kertmoziba, pénteken pedig a Bagossy Brothers Company, szombaton a Tárkány művek, a Budapest Bár és a Racka Jam koncertjére várják.

Idén először ad helyszínt a Lovasnapok július 8-án a Hortobágyi Vágtának, amelyet a budapesti Nemzeti Vágta előfutamaként rendeznek meg.

Ugyanakkor idén újra megrendezik a Lovasnapokat beharangozó Hortobágy házhoz jön! elnevezésű rendezvényt június 17-én, a Debreceni Állatkertben. Az ide látogatók megismerhetik a Hortobágyon élő állatokat, a Hortobágy természeti kincseit, a nemzeti park ökoturisztikai kínálatait, a térség autentikus gasztronómiai különlegességeit és a helyi kézművesek portékáit is.

Fotó: Hortobágyi Lovasnapok / Facebook

A Hortobágy város alapította ménes több mint 300 éves múltra tekint vissza, először egy 1671-ből származó levéltári feljegyzés említi, így Magyarország legrégebbi ménesei közé tartozik.

További információk a rendezvény Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Sissi Park Lachtal - Ausztria
 
A SissiPark Lachtal pályaszállás három épületében 22 db exkluzív belsőépítészeti kialakítású apartmannal várja vendégeit az ausztriai Lachtalban.

cobranco élménybeszámolót írt
Tiszta erőből Alpok
16 órája
cobranco új galériát hozott létre
Tiszta erőből Alpok
17 órája

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.