Több száz török hagyományőrző lepi el Tatát májusban

Több száz török hagyományőrző lepi el Tatát májusban

Gróf Pálffy Miklós 420 évvel ezelőtti sikeres ostromára emlékezve május 19. és 21. között, tizedik alkalommal rendezik meg az ország egyik legnagyobb történelmi fesztiválját Tatán - írja oldalán a Turizmus.com.

A Tatai Patara a tavasz legnagyobb és legtöbb szereplőt felvonultató rendezvénye a térségben. A háromnapos fesztiválon több száz török kori hagyományőrző eleveníti fel a XVI. század hadviselését, fegyverzetét és viseletét.

Monos Gábor / Tataipatara.hu

 A gyerek és felnőtt látogatók számára talán a leglátványosabb programnak a nyílt színi csatajelenetek ígérkeznek, ahol történészek segítségével a nézők egy kicsit belehelyezkedhetnek országunk tragikusan dicső korszakának eseményeibe, és megismerhetik gróf Pálffy Miklós híres haditettét is. A résztvevő csapatok táborai pedig fegyver- és viseletbemutatókkal készülnek.

Monos Gábor / Tataipatara.hu

 A Tatai Patarát a Lackfiak egykori várkastélyában rendezik meg, amely kiemelkedő, történelmi szerepét a török korban élte. A rendezvénysorozat bővelkedik zenei programokban és kiállításokban, de persze nem maradhat el a kézműves vásár sem. A fesztiváljegy ára egységesen 1500 forint, a gyerekeknek 12 éves kor alatt ingyenes. A programokról bővebben az esemény weboldalán lehet olvasni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek