Távoli országok ételeivel és régi traktorokkal ünnepelhetünk Pestszentimrén a hétvégén

Messzi országok gasztronómiája, a kerület gépgyártási hagyományai, veterán járművek, traktorfelvonulás, néptánc, ABBA-, Santana- és LGT-emlékzenekarok, plusz a Budapest Ragtime Band - csak néhány Pestszentlőrinc-Pestszentimre majálisának programjai közül.

Egyedülálló programsorozattal köszönti a májust Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerülete, tudtuk meg a szervezőktől. A megújult Kossuth téren és környékén négynapos fesztivál veszi kezdetét április 28-án.

A városi kisfiúk biztosan boldogan veszik majd birtokba a régi traktorokatFotó: Hungaro-EvenTeam Kft

Április 28. és május 1. között a kerületben először rendezik meg a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkádot, ahol a hagyományos magyar ételek mellett Angola, a Zöld-foki-szigetek, Brazília és Portugália egzotikus ízeivel találkozhatnak a gasztronómia szerelmesei. A kalandvágyók akár egy traktoron ülve kóstolhatják meg a Zöld-foki Köztársaság, Angola vagy Brazília hagyományos konyhájának egzotikus ételeit most hétvégén, majd néhány ABBA-szám után néptáncbemutatót nézhetnek. A napot akár egy cséplési bemutató megnézésével is zárhatják.

A programok már pénteken elkezdődnek: A négynapos rendezvény az egész családnak kínál érdekességeket. Az ételkülönlegességek mellett termelők és kézművesek termékeiből válogathatnak a látogatók, a gyerekeket pedig többek közt arcfestés, körhinta, ugrálóvár és pónilovaglás szórakoztatja majd.

A veterán autók, történelmi gépek rajongói a kilencedik alkalommal megrendezett Hofherr-Dutra Gépmajálison ismerhetik meg az egykor Kispest és Pestszentlőrinc határában működő, mintegy száz éven keresztül a legnagyobbnak számító üzem történetét. A Hofherr-Dutra Emléktársaság szervezte rendezvényének hagyományos traktoros felvonulása legendás munkagépeket mutat be, de lesz veterán gép-, autó- és motorbemutató is. A legkisebbeket modellvasutazás és cséplési bemutató várja az egykori Hofherr-villában, az Új Tündérkert Étterem Parkjában.

Fotó: Hungaro-EvenTeam Kft

Szintén a programsorozat részeként a Tébláb Táncművészeti Alapítvány 25. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Tébláb Néptáncfesztivált. A negyedszázados történetre visszatekintő eseményen idén többek közt a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola csoportjának műsora, a Vajdasági Népkör, a Talentum és a Sziporkázó Gyermektáncegyüttes, illetve a Lashe Shave Zenekar, táncház, hajókirándulás és májusfaállítás jelzi majd a nyár közeledtét.

A Kossuth tér színpadán napközben világ-, és népzenei, valamint popegyüttesek váltják egymást, fellép többek közt az ABBA Feeling zenekar, a Santana Tribute Band, az LGT-emlékzenekar és a Budapest Ragtime Band is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek