» Családbarát

Távoli országok ételeivel és régi traktorokkal ünnepelhetünk Pestszentimrén a hétvégén

| | Nem érkezett még hozzászólás
Messzi országok gasztronómiája, a kerület gépgyártási hagyományai, veterán járművek, traktorfelvonulás, néptánc, ABBA-, Santana- és LGT-emlékzenekarok, plusz a Budapest Ragtime Band – csak néhány Pestszentlőrinc-Pestszentimre majálisának programjai közül.

Egyedülálló programsorozattal köszönti a májust Pestszentlőrinc-Pestszentimre, Budapest XVIII. kerülete, tudtuk meg a szervezőktől. A megújult Kossuth téren és környékén négynapos fesztivál veszi kezdetét április 28-án. 

A városi kisfiúk biztosan boldogan veszik majd birtokba a régi traktorokat
A városi kisfiúk biztosan boldogan veszik majd birtokba a régi traktorokatFotó: Hungaro-EvenTeam Kft

Április 28. és május 1. között a kerületben először rendezik meg a Tavaszi Nemzetközi Ízkavalkádot, ahol a hagyományos magyar ételek mellett Angola, a Zöld-foki-szigetek, Brazília és Portugália egzotikus ízeivel találkozhatnak a gasztronómia szerelmesei. A kalandvágyók akár egy traktoron ülve kóstolhatják meg a Zöld-foki Köztársaság, Angola vagy Brazília hagyományos konyhájának egzotikus ételeit most hétvégén, majd néhány ABBA-szám után néptáncbemutatót nézhetnek. A napot akár egy cséplési bemutató megnézésével is zárhatják.

A programok már pénteken elkezdődnek: A négynapos rendezvény az egész családnak kínál érdekességeket. Az ételkülönlegességek mellett termelők és kézművesek termékeiből válogathatnak a látogatók, a gyerekeket pedig többek közt arcfestés, körhinta, ugrálóvár és pónilovaglás szórakoztatja majd.

A veterán autók, történelmi gépek rajongói a kilencedik alkalommal megrendezett Hofherr-Dutra Gépmajálison ismerhetik meg az egykor Kispest és Pestszentlőrinc határában működő, mintegy száz éven keresztül a legnagyobbnak számító üzem történetét. A Hofherr-Dutra Emléktársaság szervezte rendezvényének hagyományos traktoros felvonulása legendás munkagépeket mutat be, de lesz veterán gép-, autó- és motorbemutató is. A legkisebbeket modellvasutazás és cséplési bemutató várja az egykori Hofherr-villában, az Új Tündérkert Étterem Parkjában.

Fotó: Hungaro-EvenTeam Kft

Szintén a programsorozat részeként a Tébláb Táncművészeti Alapítvány 25. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Tébláb Néptáncfesztivált. A negyedszázados történetre visszatekintő eseményen idén többek közt a Tébláb Alapfokú Művészeti Iskola csoportjának műsora, a Vajdasági Népkör, a Talentum és a Sziporkázó Gyermektáncegyüttes, illetve a Lashe Shave Zenekar, táncház, hajókirándulás és májusfaállítás jelzi majd a nyár közeledtét.

A Kossuth tér színpadán napközben világ-, és népzenei, valamint popegyüttesek váltják egymást, fellép többek közt az ABBA Feeling zenekar, a Santana Tribute Band, az LGT-emlékzenekar és a Budapest Ragtime Band is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Ajándékozzon pihenést! Lepje meg szeretteit a Miskolctapolca Barlangfürdő**** különleges élményével!

Delawer élménybeszámolót írt
Egy élhető város
3 napja
Delawer új galériát hozott létre
Amszterdami séta
3 napja
Lilla79 élménybeszámolót írt
Az ezeregyéjszaka meséi Marokkóban
6 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 30-31. nap
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.