Majális helyett ökotúrákat kínál a gemenci erdő a természetbarátoknak

Bujkáló óriásokat bemutató gyalogtúra, a Rezét gőzös idei első nosztalgiajárata, német nyelvű erdőjárás túravezetéssel, mézkóstoló, mézvásár, sétahajózás és még sok színes program, valamint interaktív kiállítás várja a természetbe vágyó turistát 2017. április 29-én, 30-án és május 1-jén a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában, Pörbölyön.
 

Fotó: Gemenc Zrt


Mint a szervezőktől megtudtuk, állandó és naponta változó programok várják Gemencen az ökoturizmus kedvelőit. Naponta három alkalommal nosztalgiavonat indul a Rezét gőzössel Pörbölyről a Malomtelelő megállóig, mindhárom napon megtekinthető a Gemenc kincsei interaktív kiállítás Pörbölyön. A Gemenci Erdei Vasút megállóhelyein kialakított további látványos kiállítások is várják az érdeklődőket. A Méhészeti Gyűjtemény Nagyrezét megállóból, a Halászati Kiállítás pedig Lassi megállóhelyről közelíthető meg.

Április 29-e a régi hagyományok és új kalandok jegyében telik, ekkor többek között lovas fogattal és kézi hajtányon is utazhatnak az érdeklődők. Lesz céllövölde csúzlival, és vezetett gyalogtúra az interaktív Molnárka tanösvényen. Távol a túraútvonalaktól, tölgyek, szilek, fekete nyarak, kőrisek hatalmas példányai is rejtőzködnek a Gemenci erdőben. Ezek közül keres fel néhányat egy másik szombati kirándulás. A túrát – a helyenként nehéz terep és az útvonal hossza miatt – 14 év alatti gyerekeknek nem ajánlják a szervezők. A gyalogtúra hossza kb. tizenkét km. Találkozás fél tízkor a Gemenci Erdei Vasút Keselyűsi Fogadóépületében.

Fotó: Csp / Gemenc Zrt


Aki április 30-án, vasárnap szeretne túrázni, az a Gemenci ártéri erdőben német nyelvű szakvezetéssel is kirándulhat. Túravezetőkét közreműködnek a Soproni Egyetemen tanuló német erdőmérnök hallgatók is. Találkozó reggel kilenckor Pörbölyön, a Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központjában.

Május elseje a Méhek napja lesz: mézkóstoló és mézvásár várja az érdeklődőket Nagyrezéten, ahol egy méhészeti témájú fotókiállítást is megnyitnak. A bajai Gemenc Vándorponttól (Baja, IV. Károly rakpart) 10:00, 11:30 és 14.00 órakor sétahajó indul.

Jelentkezés és jegyelővétel:

Gemenc Zrt. Ökoturisztikai Központ

7142 Pörböly, Bajai út 100.

Tel.: +36 74/491- 483 vagy +36 30/2434613

E-mail: okocentrum@gemenczrt.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek