Május elsején tartja ingyenes szülinapi buliját a szentendrei Skanzen

Május elsején tartja ingyenes szülinapi buliját a szentendrei Skanzen

 Május 1-én a látogatókkal együtt új látványossággal és Lajkó Félix koncerttel ünnepli 50. születésnapját a Skanzen, tudtuk meg a szervezőktől.

Valóságos időutazásra számíthatnak a látogatók a Felföldi mezőváros részében Fotó: Szentendrei skanzenForrás: Travelo

 Az ünnepi program központi helyszíne a Felföldi mezőváros. Itt mutatkozik be először a Szabadtéri Néprajzi Múzeum új attrakciója, az „Élő Történelem". A látogatók beleshetnek egy századvégi kisváros lakóinak mindennapjaiba és megtudhatják, hogyan bolygatja fel életüket az ismert színésznő érkezése. A szatócsboltban arról értesülnek, hogy milyen piperéket használtak a városi asszonyok százhúsz évvel ezelőtt, a csizmadia-műhelyben méretet vesznek a lábukról a divatos lábbeli elkészítéséhez. A szatócs fia szerelmes lesz, az özvegyasszony folyton zsörtölődik a csizmadiával. A korhű ruhákban előadott jeleneteket korabeli helyszíneken követhetjük nyomon.

A mezőváros főterén mutatványosok, gólyalábasok, vándor színi társulat gondoskodik a vásári hangulatról. A portákon gyertyamártás, szövés-fonás, mézeskalács-készítés mellett megelevenednek a májushoz kapcsolódó népszokások. A Cellux Csoporttal újrahasznosított tárgyakat készíthetnek az érdeklődők, szentendrei művészek pedig festőiskolát rögtönöznek. A múzeum többi részén a Skanzen 50 éves történetének pillanatait villantjuk fel.

Az ünnepnapot a virtuóz hegedűművész, Lajkó Félix koncertje zárja.

Ezen a napon a belépés minden látogatónak ingyenes. A részletes programot itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek