200 féle kolbászt kóstolhat hétvégén a vasúttörténeti parkban

Sőt, 200-nál is többféle kolbászt kóstolhatnak, a disznótoros ételeken kívül pedig házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket, kürtős kalácsot. És mindezt a péntektől vasárnapig tartó Disznótoros Kolbászfesztiválon a Magyar Vasúttörténeti Parkban.

Persze a tízhektáros fesztiválterületen a gasztro mellett a családi programoknak is bőven jut hely. A 140 éves Békéscsabai Tájházban például amíg Csabai Kolbászt kínálnak az érdeklődőknek, addig az udvaron gyerekfoglalkozások, a tájház előtt pedig meseszínház várja a kisebbeket. De a kukoricamorzsolást vagy a tökpucolást is kipróbálhatják a látogatók a muzeális mezőgazdasági eszközök interaktív kiállításán, míg a füves területen a veterán traktorok és régi stabilmotorok tárlata látható.

Lesz óriás lánchinta is

Sőt, a gyerekeket népi játszótérrel, légvárral, légcsúszdával, arcfestéssel és íjászoktatással várják. A Víztorony Parkban lévő szabadtéri színpadán néptáncosok, népzenészek és citerások lépnek fel, de egy ötven méter magas óriási lánchintát is ki lehet majd próbálni. A Mesterségek terén a kerámiakészítéstől a kosárfonásig számos népi mesterséget mutatnak be népművészeti egyesületek és népi iparművészek.

Fotó: Disznotoroskolbaszfesztival.hu

A rendezvényen több mint 200 féle kolbászt kóstolhatnak meg az érdeklődők, a disznótoros ételeken kívül házi sajtokat, lekvárt, mézet, fűszereket, kürtős kalácsot. Lesz persze több disznóvágás is, amelyek során a látogatók a disznó feldolgozásának minden fázisát pontosan lekövethetik a kolbásztöltéstől egészen a zsír kisütésig.

Pénteken a színpadon Fásy Mulató szórakoztatja a közönséget, szombaton az Orient csarnokban fellép a 3+2 zenekar és a Karthago, vasárnap retró táncdalestet tartanak. A fesztiválbusz a rendezvény ideje alatt folyamatosan szállítja majd a látogatókat a Nyugati-Pályaudvar Váci úti BKK megállója és a Vasúttörténeti Park között. A programokról bővebben itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek