Bohócrobot-építő hétvégét tart a debreceni Agóra

Ezen a hétvégén a debreceni Agórában elektronikus bohócokat, örökmozgó akrobatákat, cirkuszi elefántokat építhetnek és kelthetnek életre a gyerekek a littleBits segítségével.

Az elektronikus LEGO-ként is emlegetett littleBits olyan játék, amellyel percek alatt új találmányok építhetők a semmiből. A mágnesekkel összepattintható lámpák, hangszórók, érzékelők mindenki számára elérhetővé teszik az elektronikai tervezést és prototípus-készítést. A fizika órákról ismert párhuzamos és soros kapcsolások ijesztő világát megkerülve a littleBits készlettel nem áramkörök készíthetők, hanem azonnal elektronikus eszközök hozhatók létre, legyen az rajzoló robot, sütiszámláló, vagy automata buborékfújó - olvasható az Agóra Tudományos Élményközpont közleményében.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont

A 2011-ben Kaliforniából induló littleBits több mint 100 ország 2200 iskolájába jutott már el. A fejlesztő cég még a NASA-val is együtt dolgozott egy Space Kit-en, hogy űrhajómakettet is lehessen építeni a littleBits készletek segítségével. Egyszer pedig egy cisztás fibrózistól szenvedő 14 éves kislány épített littleBitsből egy olyan szerkezetet egy kórházban, ami a többi betegnek segít kiszárítani a saját inhalátor-készülékét.

Az Agóra Tudományos Élményközpontban 2016 nyarán jött létre az ország második littleBits központja, ahol hétvégenként littleBits foglalkozásokat tartanak. A littleBits most ünnepli ötödik születésnapját, amelyet ezúttal a cirkusz tematikájára épít fel. Így a hétvégén mindkét délelőtt littleBits készlet bemutatókkal várják a gyerekeket, azonban délután már mindenki szabadjára engedheti a képzeletét, új kütyüket készíthet, amelyek közül a legjobb találmányokat díjazzák.

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont

A 11, 12 és 13 órakor induló programokra csak korlátozott számban tud látogatókat fogadni az Agóra, ezért érdemes előre regisztrálni az agora@agoradebrecen.hu email címen péntek délig. A délutáni szabadműhelybe érkezési sorrendben lehet bekapcsolódni. A foglalkozásokon az Agórába szóló belépőjeggyel lehet részt venni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek