Legoland és mini Bollywood is lesz Dubaj új témaparkjában

Október 31-én nyitja meg kapuit Dubaj új megatémaparkja, ami Bollywoodba és Hollywoodba varázsolja a látogatókat, a Legoland tematikájú részleghez pedig vízipark is tartozik.

A Dubai Parks & Resort nevű komplexum három különböző, önmagában is egyedülálló témaparkot foglal magában: az indai filmes témára épülő Bollywood Parkot, a hollywoodi tematikájú Motiongate Dubai parkot és a Legoland Dubai-t, amihez egy víziparadicsom, a Legoland Water Park is tartozik. A látogatók közel száz élményelemet vehetnek igénybe, számolt be a turizmusonline.hu.

A témaparkokat a Riverland Dubai elnevezésű egységen keresztül lehet megközelíteni, ahol az üzletek, éttermek mellett olyan érdekességekkel is szolgál, mint a középkori francia falu vagy az indiai szekció. A komplexumot a polinéz hangulatú, családi Lapita Hotel egészíti ki.

Bár a témaparkok október 31-én megnyitják a kapuikat, pár hónapnak még el kell telnie ahhoz, hogy megkapják végleges formájukat, ezért ebben az időszakban úgynevezett „felfedező" áron (Discovery price) lehet belépni a parkokba – ez felnőtteknek 65, gyerekeknek és nyugdíjasoknak pedig 57 dollárba kerül. Az egy napos jegy 90 dollárig terjed parkonként, míg a több napos, több parkra szóló belépőjegy 130 és 242 dollár között fog mozogni.

 Aki még az új park nyitása előtt jár Dubajban, megnézheti a nemrég átadott, egymilliárd dollárért felépült IMG World of Adventures parkot, amelyet Marvel szuperhős-filmjei és a Cartoon Network rajzfilmsorozatai által ihletett élményelemekkel szereltek fel.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek