Színes lampionoktól pompázik éjszakánként a bécsi Duna-sziget

Pandák, sárkányok, kínai paloták, a Bécsi Állami Operaház és a Johann Strauss emlékmű világító mása varázsolja az éjszakákat nappallá szeptember 1-jétől a bécsi Duna-szigeten.

A Budapesti Állatkert területén megrendezett tavaszi fényvarázshoz hasonló módon szeptember 1. és október 9. között a bécsi Duna-szigeten rendezik meg a „China Magic – Festival des Lichts" elnevezésű kínai lampionfesztivált. A Luno fesztiválként is ismert rendezvénynek Kínában kétezer éves hagyománya van, ez zárja a többnapos újévi ünnepségeket. Az osztrák fővárosba 29 attrakciót hoznak el, amelyeket 25 kilométernyi selyem, 20 tonna acél és 18 ezer LED-izzó felhasználásával állít össze 60 kínai szakember.

Fotó: Luno-festival.at

A kézzel készülő lampionok között látható majd 50 méteres sárkány, panda, majom, a pekingi Ég templomának hatalmas mása és számos jellegzetes kínai motívum. De a látogatók megcsodálhatják majd a Bécsi Állami Operaház és a Johann Strauss emlékmű világító selyemmását is. A látványos fényszobrokon kívül a főszínpadon esténként, 19.00 órától showműsort láthat a közönség kínai tánccal, zenével és különleges mutatványokkal.

A produkciók között lesz szecsuáni opera is, amelynek különlegessége, hogy az ének és színészi játék mellett akrobatikus elemeket és kaszkadőrmutatványokat is felvonultat, legfőbb jellegzetessége pedig az „arcváltás". A profi előadóművészek 20 másodperc alatt akár tízszer is kicserélik az arcfestésüket a színpadon.

Fotó: Luno-festival.at

A lampionfesztiválra 100-150 ezer érdeklődőt várnak a szervezők, terveik szerint pedig 2017-től minden évben megrendezik majd a fesztivált. Bővebben a programokról és a jegyárakról itt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek