» Családbarát

Tízemeletnyi csúszdázás: gyerekekkel a világ legnagyobb hajóján

| | Nem érkezett még hozzászólás
Bébiszitterek a piciknek, gyerekmedencék és vizes játszótér totyogós kortól, saját lounge a tiniknek – összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségekre számítson az, aki a gyerekeivel együtt vágna neki egy tengeri hajóútnak.

Amikor a világ legújabb és legnagyobb óceánjáró hajója, a Harmony of the Seas megérkezett nyári báziskikötőjébe, Barcelonába, két éjszakát töltöttünk a fedélzetén, és felfedeztük, hogy mi mindent tud egy ilyen luxushajó. Látogatásunkkor ugyan alig voltak kiskorúak a fedélzeten, de a nyári szünetben és a nemzetközi ünnepek környékén nagyon sokan hajóznak a teljes családjukkal.

Ahhoz, hogy könnyebb legyen a döntés, hogy gyerekkel vagy gyerek nélkül érdemes-e nekivágni egy ilyen nyaralásnak, összegyűjtöttük segítségül, hogy melyik korcsoportot milyen elfoglaltságokkal várják a hajón. Ez a lista a Harmony of the Seas kínálata alapján készült, de a legtöbb szolgáltatás a Royal Caribbean hajótársaság többi hajóján is elérhető.

Fontos! Akár náluk, akár más hajótársaságnál nézett ki utat, mindig előre ellenőrizze, hogy a kiválasztott hajón pontosan milyen szolgáltatásokkal várják a gyerekeket, és persze azt is, hogy ön milyen szórakozási lehetőségekre számíthat, és ezek közül mi az, amit tartalmaz a hajózás díja, és milyen elfoglaltságokért kell majd külön fizetnie. 

Gyerekmedencéktől az őrült csúszdákig

A legkisebbek külön strandot kaptak a Harmony of the Seas hajón, a Splashaway Bay-ben medencék és kicsiknek tervezett vizes játékok várják őket. 120 centis magasságtól pedig már a Perfect Storm nevű három óriás vízi csúszdát is élvezhetik a gyerekek.

De itt lehet kipróbálni az Ultimate Abysst is, ami a világ legmagasabb, hajóra épült csúszdája. Egy speciális, merevített aljú zsákban ülve a tizenhatodik emeletről a hatodikra érkezik pár szempillantás alatt. Ezért az adrenalinlöketért a felnőttek is megőrülnek, 110 centis magasság felett pedig már a gyerekek is használhatják.

3D mozi és élőben előbukkanó mesekarakterek

A hajón a DreamWorks rajzfilmstúdió egy sor meséjét nemcsak hogy 3D-ben nézhetik meg a gyerekek, hanem akár találkozhatnak is a szereplőkkel. A Shrek, a Kungfu Panda és a Madagaszkár hősei mindennap szembejönnek a hajó különböző pontjain. Ezeket a helyeket és időpontokat könnyen kideríthetik előre a szülők, utána pedig learathatják szemük fényénél a babérokat, ha ügyesen tálalják a meglepetést.

6 és 36 hónapos kor között

A legkisebbeknek külön napközit hoztak létre a hajón. Hat hónapos kortól három éves korig speciális készségfejlesztő foglalkozásokat tartanak nap közben a gyerekeknek, amire a szülők is csatlakozhatnak. De ha csak némi kettesben töltött időre vágynak a felnőttek, akkor felár ellenében a Royal Babies and Tots gondjaira bízhatják a gyerekeiket. A szülők egy speciális, csak a hajón használható mobilt kapnak arra az időre, amíg a gyerekükre mások vigyáznak, ezen bármikor megkérdezhetik, hogy minden rendben van-e a kicsivel, és természetesen a napközi is azonnal el tudja így érni a szülőket, ha szükséges.

3 éves kortól 11 éves korig

Ez persze egy elég széles korcsoport, úgyhogy még ezen belül is különböző elfoglaltságokkal várják a kisebb és nagyobb gyerekeket. De egy összefoglaló név alatt, Adventure Ocean elnevezéssel találjuk a programokat az ilyen korú gyerekeknek.

A 3-5 évesek varázstrükköket tanulhatnak, beöltözhetnek jelmezekbe, játszhatnak, míg az 6-8 évesek már különböző egyszerű, de szórakoztató kísérleteken kaphatnak kedvet a későbbi kémiaórákhoz. De olyan lazább programokat is kínálnak nekik, mint a színjátszás és a tánc. A 9-11 évesek is részt vehetnek egy sor, a korábbiaknál bonyolultabb kísérletben, megismerhetik a hajó színházának működését, és különböző sportokat próbálhatnak ki. 

És hogy milyen nyelven kommunikálnak a gyerekekkel? A földközi-tengeri utakon vegyesebb az összetétel, míg a karibi utakon inkább az angol nyelv dominál. Így a gyerekünk akár az angolt is gyakorolhatja egy ilyen úton, de ha olyan típus, aki nehezen oldódik idegen nyelvű közegben, fel kell készülnünk arra is, hogy nem biztos, hogy a neki kiszemelt programokra végül elmegy, és helyette más elfoglaltságot kell kitalálnunk neki.

12 éves kortól 17 éves korig

Teen lounge néven egy olyan klubhelységet hoztak létre a hajón, ahová a 12-17 év közöttiek elvonulhatnak. Ha van hozzá kedvük, részt vehetnek egy sor sportjátékban, használhatják a minigolfpályát, a kosárlabdapályát, akár a szörfszimulátort is.

Külön videójáték-terem is várja őket. És ha a szülők pénztárcája bírja, akár a tinédzsereknek kitalált spa kezelések közül is igénybe vehetnek néhányat. Este pedig tinidiszkó a program, bármit is jelentsen ez 2016-ban. Mi már nem vagyunk tinédzserek, így erről lemaradtunk.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.