Micimackó és társainak plüssfigurái visszatérhettek a népszerű közkönyvtárba

Egy évnyi karbantartási munkálatok után tisztán, üdén, régi fényükben ragyogva tértek vissza Micimackó és társai, Malacka, Füles, Kanga, valamint Tigris plüssfigurái a New York-i Közkönyvtárba.

  

Fotó: Jonathan Blanc / New York Public Library

Az A. A. Milne népszerű gyermektörténeteit ihlető játékok 1987 óta "élnek" a könyvtárban. Az angol író az 1920-as években ajándékozta a plüssfigurákat fiának, Christopher Robin Milnének. A könyvtár szerint az egy évig tartó karbantartási munkálatok során a játékokat megtisztították, a nyakukat kiegyenlítgették és kicsit kitömködték őket. A figurákat szerda óta láthatják ismét a látogatók- írja az MTI.

Christopher először Edward Bearnek hívta a mackót, majd később átkeresztelte. A plüssfigura a Londoni Állatkert fekete medvéjéről, Winnie-ről - aki egykor katonai kabalaállatként szolgált a kanadai Winnipegben -, valamint egy Pooh nevű hattyúról kapta a nevét. A plüssöket Milne kiadója adományozta a New York-i Közkönyvtárnak.

 

Fotó: Jonathan Blanc / New York Public Library

A New York-i Közkönyvtár, közismertebb nevén a Stephen A. Schwarzman épülete, az Egyesült Államok második, és a világ negyedik legnagyobb közkönyvtára. Itt található Columbus 1493-as levele az Új Világ felfedezéséről, George Washington búcsúüzenete, néhány középkori kézirat és japán tekercs, miközben a könyvtárban a ponyvaregényeknek és a baseball kártyáknak is külön gyűjteménye van - írja a Könyvmegálló.

 

Fotó: OptimumPx/ Wikimedia

Évente több mint 17 millió ember látogatja 51 milliós(!) könyvállománya és az épület folyamatosan új témák köré rendezett kiállításai miatt. A vermonti márvánnyal borított, két oroszlánnal őrzött, 105 éves épületben hétfőtől szombatig egyórás vezetett túrákon vehetnek részt a látogatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek