Egy fesztivál, ahol együtt bulizhat és főzhet a fellépőkkel

A nemzetközi kulturális színtér izgalmas szereplőit sorakoztatja fel Balatonbogláron a Babel Sound július 19-24. között. Ez a fesztivál nemcsak papíron interaktív: itt együtt zenélhet, táncolhat, főzhet a fellépőkkel.

Balatonbogláron nyolc remek helyszínre szól a belépő,a helyszínek között szerepel strand, zenepavilon, csavargőzös műemlékhajó, kápolna melletti mini amfiteátrum, várdomb és a fesztivál csomópontja, a Babel Camp. A hazai kedvencek – Kerekes Band, Holdviola, Firkin, Meszecsinka mellett olasz, spanyol, portugál, holland, angol, amerikai, bolgár, szerb, cseh, lengyel, görög, máltai, chilei, izraeli, szenegáli, egyiptomi indonéz és indiai együttesek, előadók érkeznek. 

Fotó: Babel Sound

A táncházakban afrikai, latin, cigány, indonéz, indiai, görög tánclépéseket tanulhatnak az érdeklődők, a hangszerbemutatók után a mesterek megmutatják, hogyan is kell megszólaltatni azokat a különleges hangszereket, amelyekkel találkozhat a közönség; fúvósokat, mint például a didgeridoo, a ney; ütősöket, mint a darbuka, djembe, tabla; és húrosokat, mint a szitár. Annak, akinek már megy a zenélés, beülhet egy mesterkurzusra is.

Ráadásul ezen a fesztiválon a zenészek nem csak muzsikálnak, hanem főznek is.

A kicsiknek minden délután gyermekelőadást mutat be az Évkerék Társulat a Várdombon. A Kultkikötő Színpadon esténként zenés színházi műsor színesíti majd a programot: Szalóki Ági és a Cabaret Medrano börleszk világot teremt, Fullajtár Andrea Marlene Dietrich dalokat ad elő, Mahasti és hastáncos csapata egy keleti mesébe repít minket, Pere Martínez pedig egy fantasztikus flamenco show-hoz adja hozzá énekhangját.

További információt itt talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek