Old timerek parádéznak hétvégén a Hősök terén

Veterán autók vonulnak végig Budapest utcáin július 16-án délután, amelyek addigra közel ezer kilométert tesznek majd meg Németországból indulva. A Műcsarnok parkolójában a konvoj minden egyes darabját megcsodálhatja a közönség.

Fotó: Donau Masters

 A tizedik évfordulóját ünneplő Donau Masters túra nyolcvan résztvevői Németországból indulnak, majd Ausztrián és Szlovákián keresztül érkeznek Magyarországra, Budapestre. Várhatóan délután 5-kor érnek a Hősök teréhez közeli parkolóba, ahol a régi autócsodák szerelmesei másnap reggelig csodálhatják azokat.

Hétvégén a Műcsarnok parkolójában a veterán autók között láthatók majd német Mercedes-Benz, BMW és Porsche márkák, miközben olyan brit előkelőségek is felvonulnak, mint az Austin Healey, a Triumph, a Rolls Royce és a Jaguar. De az olasz Alfa Romeo, a Ferrari és Fiat is képviselteti magát.

A legendás konvoj idei különlegességei:
- egy 1954-ben épített Mercedes-Benz 170 S-V
- egy 1962-ben készült Alfa Romeo Gulia Spider Veloce
- egy Ford Mustang 1965-ből
- egy Jaguár XK140 OTS-SE, 1955-ös évszámmal
- egy 1979-es Ford Capri May Turbo
- egy 1971-es gyártmányú Rolls Royce Corniche Convertible

Fotó: Donau Masters

 

A Mercedes-Benz ulmi képviselete 2006-ban indította útjára a Donau Masters Old Timer Rallye Tourt, részben a kulturális kapcsolatok erősítése céljából, részben pedig, hogy támogassa az út során érintett országok SOS Gyermekfalvainak életét. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is összesen 10 000 euró támogatást adnak a túra során érintett SOS Gyermekfalvaknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek