» Családbarát

Tengeralattjáró szimulátor és mélytengeri élménytúra egy plázában

| | Nem érkezett még hozzászólás
Fedezd fel a tenger világát című interaktív, élményszerző és szimulációs kiállítással várja 2016. június 1-19. között a gyerekeket az Allee Bevásárlóközpont.
Fotó: Allee Bevásárlóközpont

Az óceánok mesés világa - utazás a tengerek mélyére című programban a gyerekek többek között egy megépített tengeralattjáró szimulátor segítségével fedezhetik fel az óceánok élővilágát. Audiovizuális elemekkel, effektekkel illusztrálva és szimulálva élményt adó módon kapnak információt az óceánok védelméről és a környezetvédelem ökológiai szempontjairól, továbbá megismerhetnek néhány jellegzetes, a tengerfenéken lezajló, különleges jelenséget. A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. A rendezvényhez kapcsolódó kiállítást azonban minden érdeklődő megtekintheti.

Fotó: Allee Bevásárlóközpont

Merthogy mindeközben Kolumbusz Kristóf kora is megelevenedik. Az interaktív kiállítás további állomásain a gyerekeket egy olyan vitorlás megépített hasonmása várja, amellyel Kolumbusz Kristóf fedezte fel Amerikát. Ezt az úgynevezett karavella típusú hajót a kalandos tengeri felfedezések során használták.

A gyors vitorlás hajó hasonmásán nemcsak az 500 évvel ezelőtti tengerészeti berendezésekre csodálkozhatnak rá, de megismerhetik azokat a népeket, amelyek az óceánok titkait kutatták évszázadokon keresztül. Olyan élményeket szereznek a résztvevők a felfedezések korából, amelyek megkönnyítik az egyetemes történelem ezen időszakának megértését, megismerését, elsajátítását.

Fotó: Allee Bevásárlóközpont

Mindkét „expedíción” túravezető segíti a gyermekeket, akik a látványos tevékenység után további érdekes tárlatokat tekinthetnek meg a témában.

A különleges expedíciókon túl 2016. június 9-11. között a WWF Magyarország Élő Duna turné elnevezésű interaktív térbeli társasjátékán keresztül a Duna élővilágának gazdagságára és természetvédelmi jelentőségére hívja fel a figyelmet a bevásárlóközpontban. A rendezvényen térbeli társasjáték, hulladék-horgászat, kirakó, találós kérdések, fotófal és színező-sarok várja az érdeklődőket.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
14 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.