Kézműves termékek kóstolhatók a zalaegerszegi mézfesztiválon

Mézlovagrendek felvonulásával, hazai és határon túli méhészek mézkülönlegességeinek kóstoltatásával, méhészeti eszközök bemutatásával kétnapos Kárpát-medencei mézlovagrendi találkozó és mézfesztivál kezdődik december 2-án Zalaegerszegen, a sportcsarnokban

A rendezvénnyel a szervezők – a Söjtör és Térsége Méhészeinek Egyesülete – a mézfogyasztást szeretnék erősíteni.

A mézfesztiválon minden a mézről, a méhészeti termékekről szól: a látogatók olyan mézet, méhészeti termékeket kóstolhatnak, amelyet bevonhatnak a napi étkezésbe. A rendezvényen csaknem félszáz kézműves, helyi termelő mutatkozik be a termékeivel. Méhészeti előadásokat tartanak, méhészeti eszközöket mutatnak be, a gyermekeket játszóházakba várják. A különböző mézek a színben, formában és állagban is eltérnek egymástól, ezért idén első alkalommal mézfelismerő versenyt is rendeznek felnőtt és gyermekkategóriában.

A mézfesztivál standjain székelyföldi, sárréti, észak-bácskai, tolnai és zalai méhészek mutatják majd be termékeiket. A Kárpát-medence szinte összes méze és méhészeti terméke megtalálhatók lesz a virágportól, a propolisztól kezdve a kaptár összes termékéig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek