Ismét lesz Olasz Gasztronómiai Világhét

Ismét lesz Olasz Gasztronómiai Világhét

 

Akinek mindene az olasz konyha, annak ma már a második jó hírt tudjuk szállítani, ugyanis újra lesz Olasz Gasztronómiai Világhét – írja az MTI. Többek között szemináriumokkal, konferenciákkal, séftalálkozókkal, filmvetítésekkel, kóstolókkal és vacsorákkal népszerűsítik az olasz konyhát november 20. és 26. között Magyarországon.

A világhetet az olasz külügyminisztérium kezdeményezésére rendezik meg a világ száz városában, köztük Budapesten.

Az olasz konyha viszonylag jól ismert Magyarországon, Itália gasztronómiája mégis olyan gazdag, hogy számos meglepetést tartogathat a magyar közönség számára.

A másodszor meghirdetett világhét célja az olasz kulináris és borgasztronómiai hagyományok mint az olasz identitás és kultúra megkülönböztető jegyeinek nemzetközi bemutatása - közölte.

A 2. Olasz Gasztronómiai Világhét támogatni kívánja a nápolyi pizzamesterség felvételét az UNESCO szellemi világörökségi jegyzékébe, valamint a valdobbiadenei prosecco-dombok felvételét az UNESCO világörökségi helyszíneinek listájára.

Az izgalmas programok közül a szervezők kiemelték, hogy november 20-án Mario Palermo, az olasz úszóválogatott séfje mutatja be egy rövidfilmen a timballót, majd ezt a szicílai sült tésztaételt az érdeklődők meg is kóstolhatják.

Fotó: Mia Italia Facebook

 

November 24-én Antonio Padovan Finché c´e prosecco c´e speranza (Amíg prosecco van, remény is van) című bűnügyi filmjét vetítik, prosecco-, bor- és pizzakóstoló keretében.

Magyarországon egyre kedveltebbek az olasz élelmiszeripari termékek, a magyarok ebben az évben várhatóan 12 százalékkal több, 314 millió euró értékű olasz élelmiszert, bort vásárolnak, hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján. Az is kiderült, hogy 2017 a pizza éve, ennek kapcsán Magyarországon is megválasztják az év pizzáját, amelyet az ország mintegy háromszáz éttermének, pizzeriájának vendégei szavazhatnak meg.

Az Európai Unióban a legtöbb, 382 eredetvédett termékkel Olaszország rendelkezik, továbbá 540 eredetvédett bort is számon tartanak Itáliában.

A szervezők azt ígérik, hogy részletes információkat tesznek majd közzé az olasz nagykövetség honlapján.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek