» Bor

Nem engedi fotózni ételeit egy Michelin-csillagos étterem

| | Nem érkezett még hozzászólás

A Waterside Innt, a három Michelin-csillagos brit éttermet 40 éve alapította Michel Roux a testvérével. Azóta a világ egyik leghíresebb vendéglátó helyévé vált. A menedzsment a közelmúltban úgy döntött, megtiltja a vendégeknek, hogy lefényképezzék a felszolgált fogásokat - írja a Turizmus.com. 

A brit Metro magazin arról ír, hogy Michel Roux szerint bármilyen jól sikerül is az a fotó, nem adja vissza egy fogás ízharmóniáját. Úgy véli, hogy egy képen lehetetlen megragadni, hogy egy ételnek milyen íze van. Arról nem beszélve, hogy esetleg a személyzetet és talán a többi vendéget is zavarja a folytonos fényképezés. Ezért úgy döntött, már az étterem ajtaján tudatja az oda érkezőkkel, hogy tilos az ételek lefotózása.

Fotó: www.waterside-inn.co.uk

A döntés meglepte a vendégeket, hiszen legtöbbjük csak egyszer jön el ide, az árak ugyanis borsosak, több százezer forint is lehet egy palack bor, és öt számjegynél kezdődnek a fogások is. Ráadásul sokan életük egy-egy kiemelt pillanatában látogatnak a Bray-ben található Waterside Innbe, és élményüket meg akarják osztani a közösségi oldalakon. A lap szerint azonban a rendelkezés bevezetése óta sem csökkent az érdeklődők száma.

Ugyanakkor egészen más okból tiltotta be a fotózást egy kis svájci falu. Nemrég írtunk arról, hogy az ötszáz lakosú Bergünben így akarják elkerülni, hogy a fotók láttán boldogtalanok legyenek azok, akik nem lehetnek abban a szép környezetben. Arra a tudományosan bizonyított tényre hivatkoznak, miszerint a nyaralásokon készült szép képek boldogtalanná teszik a közösségi média azon felhasználóit, akik éppen nem tartózkodnak az adott helyen. A világ legjobb országában található Bergünben pedig fokozottan fennáll ez a veszély, mert az 1400 méteres tengerszint feletti magasságban, az Albula folyó völgyében fekvő falu különösen festői környezetben fekszik - indokolta közleményében a falu vezetése a döntést. Hozzátették: „Nem szeretnénk a községtől távol lévőket fotókkal elszomorítani, ezért meghívjuk őket, hogy inkább személyesen látogassanak el Bergünbe".

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
Mikeve új galériát hozott létre
Mátrai kalandozások - 1 nap
11 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.