Már Párizsban is ehetünk meztelenül egy étteremben

Már Párizsban is ehetünk meztelenül egy étteremben.

Legalábbis a párizsi Naturisták Egyesületét egyenesen lenyűgözte a város 12. kerületében található Rue de Gravelle környékén pénteken este, O'Naturel néven megnyílt étterem, amelyben a naturisták már textil nélkül foglalhatnak helyet az asztalok mellett - írja a Condé Nast Traveler utalva arra, hogy az étterem üzemeltetői a civil szervezetet hívták meg a legelső meztelenül elköltött vacsorájuk tesztelésére.

Az étteremben egyszerre negyven fő falatozhat, a vendégek átlagosan 35 dolláros fogásokat találnak, és a meztelen vacsorához való készülődés része az is, hogy érkezés előtt a fogadótér szekrényeibe kell mindenkinek bezárnia az összes ruháját. Az egyik oldalán sötétített üveg és a függönyök miatt az étterembe kívülről nem lehet belátni, a Le Parisien napilap szerint pedig a környék lakóit sem zavarja a falatozó. "Semmit nem látunk az utcáról, de tudjuk, mi történik benn. És azt is, hogy ez nem egy masszázs-szalon" - nyilatkozott a lapnak az egyik, szomszéd házban élő férfi.

Fotó: O'naturel / Facebook

Ilyen naturistákat fogadó étterem egyébként tavaly óta már Milánóban és Londonban is működik. Utóbbi The Bunyadi néven nyílt meg, és kezdetben a bejutásra például már komoly várólistája is kialakult. Náluk egyébként aki akar, az ruhában is vacsorázhat. Ugyanakkor a szintén tavaly nyáron megnyílt tokiói Amrita nevű pucér étterem már sokkal szigorúbban veszi a meztelenkedési szabályokat. Itt kizárólag organikus ételeket szolgálnak fel, de cserében komoly feltételrendszerrel fogadja a vendégeket. Először is van korhatár. De nemcsak 18 év alattiak nem látogathatják, hanem hatvan év felettiek sem. Azok pedig, akiknek a súlya 15 vagy annál is több kilogrammal meghaladja a magasságukhoz kalkulált ideális súlyt, szintén jobb, ha otthon maradnak - ugyanis az a megaláztatás vár rájuk, hogy az ajtóból hazaküldik őket. És állítólag erre számíthatnak azok is, akik tetoválást viselnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek