Elkészült fél Európa online desszerttérképe

Elkészült fél Európa online desszerttérképe

Európa tömve van cukrászdákkal és édességüzletekkel, de egy-egy új országban járva honnan tudhatnánk, melyiket érdemes kipróbálni a számtalan ínyencség közül? Most már viszonylag egyszerű erre a válasz, megjelent ugyanis a kontinens édességtérképe – írja a Condé Nast Traveler.

Portugáliában járva érdemes megkóstolni a bolo rei nevű, gyümölcsös kelt tésztátFotó: distopiandreamgirl / Flickr.com

Márpedig ha már idegen helyen járunk, nyilván olyasmit akarunk megkóstolni, amit itthon nem lehet. Egy brit székhelyű túraszervező, a Thomson Lakes and Mountains online útmutatóval rukkolt elő. Az interaktív térképen Portugáliát, Spanyolországot, Franciaországot, Olaszországot, Svájcot, Belgiumot, Németországot, Ausztriát és Szlovéniát találjuk, és egy-egy térségben leszúrt jelölőre kattintva megtudhatjuk, mi ott a sztárédesség.

Ez még mind semmi, mert egy gyors áttekintést kapunk az édesség hozzávalóiról, így aztán nem a helyszínen kell kiderítenünk, hogy nem vagyunk-e allergiásak valamelyik hozzávalóra. Így a glutént kerülők is előre tudhatják, hogy a poire à la beaujolaise-t (borban áztatott körtét) nyugodtan kérhetik, ellenben érdemes kerülniük a clafoutis-t, ha Franciaországban járnak.

A térkép Spanyolországban például a népszerű churros helyett inkább a calientes kóstolását javasolja, mivel ez a sevilla-i változat az előbbinél vastagabb, és nem egyenes rudacskákban sütik ki, hanem spirál alakban. Az is kiderül, hogy a német karácsonyi vásárokon kihagyhatatlan a lebkuchen, bár mi mindig is tudtuk, hogy Németország konyhája több a sörnél és a virslinél.

A térképet még jócskán lehetne bővíteni, de így is elengedhetetlen segítség annak, aki képes egy utazást a kiszemelt édesség köré szervezni! Ha pedig nagyobb léptékben gondolkodik, derítse ki, milyen dekadens desszertek vannak még a világ körül!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek