» Bor

Két magyarnak is szurkolhattunk a San Pellegrino verseny ifjú séfei között

| | Nem érkezett még hozzászólás
A S. Pellegrino Young Chef a harminc év alatti szakácsok nemzetközi séfversenye. Tavaly a régiós megmérettetést magyar versenyző nyerte. Idén a kelet-európai döntőt október 18-án, Varsóban tartották, ahol két magyarnak is szurkolhattunk.

 A versenyben induló ételeket szakmai zsűri pontozza. A kelet-európai döntő zsűrije a régió neves séfjeiből állt össze. Tagja volt a The World's 50 Best Restaurants által 2017 legjobb női séfjének megválasztott szlovéniai Ana Roš. Magyar részről pedig Wolf András, a New York Kávéház és a Salon étterem séfje.

Wolf Andrásnak a zsűrizés ismerős terep, hiszen a TV2 Séfek séfe című tévéműsorában is zsűritag.

A S. Pellegrino Young Chef kelet-európai döntőjére idén két magyar is bejutott. Sándor Rodrigo másodszor próbálta ki magát a versenyen, és harmadik helyen végzett. Botos Andrásnak ez volt élete első versenye.

A versenyre 30 éves korig nevezhetnek a szakácsok. A tavalyi kelet-európai győztes, Sándor Rodrigo így idén utoljára próbálhatta ki magát a nemzetközi mezőnyben. Rodrigo korábban a budapesti Costes Downtown étteremben dolgozott, most a szegedi Sanzon étterem chef de partie-ja.

Rodrigo az idei versenyre egy olyan étellel nevezett, amihez a szegedi halászléből merítette az ihletet. De a kompozíciót az aktuális trendeknek megfelelően újragondolta. Így került az ételébe homár és tőkehal. Utóbbit egyenesen Norvégiából hozta a versenyre.

Ezzel az étellel Rodrigo a kelet-európai döntő harmadik helyezését érte el.

Mivel Rodrigo sorsolás alapján utolsóként tálalt, még arra is gondolt, hogy a zsűri ízlelőbimbói már megfáradtak, így egy-egy stampedli zöldségteával készült, hogy felrázza a döntnökök ízérzékelését a versenyfogás tálalása előtt. A hideg, savas zöldségteába zöldségalaplé, marokkói sós citrom és maracuja is került.

A másik magyar versenyző, Botos András most először nevezett szakásversenyre, és galambból készült ételével rögtön a kelet-európai döntőig jutott. András a székesfehérvári Diófa étteremben dolgozik. Külföldi gyakorlatát Olaszországban töltötte.

András a galamb mellét sütötte meg, mellé galambterrint készített. A tálaláshoz pedig a gyermekkorát idéző zöldségeket, céklát, répát és krumplit használt. A zöldségeket egyenesen a nagypapája kertjéből hozta magával a versenyre.

A versenyt végül a lengyel Marcin Popielarz nyerte "Halász módra készített hering uborkával és kaporral" című kompozíciójával.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
7 órája
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
9 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
10 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
11 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.