Kóstoljon kézműves sört, ahogy még soha

Kóstoljon kézműves sört, ahogy még soha

Kíváncsi, mihez illik igazán egy könnyű láger, egy finom búzasör vagy éppen mi után csúszik a legjobban egy testesebb barna? Az ország második sörgasztronómiai fesztiválján minden kérdésre választ kaphat - sőt meg is kóstolhatja a legjobb párosításokat.

A felejthetetlen kulináris élményekre vágyó, született gourmet-t és a hétköznapi gasztrokalandorokat egyaránt sok szeretettel várják a különleges sör-étel párosítások hetén. Október 9. és 15. között országszerte tizennégy étteremben ízlelhetjük meg a különös gonddal összeállított menüket. Az egyedi sör-étel kombókat minden étterem a saját stílusának megfelelően készítheti el, nincs különösebb megkötés. A kezdeményezéshez idén kézműves söröket forgalmazó éttermek is csatlakoztak - írja a Turizmus Online.

Fotó: Sör mi több / Facebook

 Az utóbbi évek gasztroforradalma a hazai sörfogyasztásra is komoly hatást gyakorolt. A Magyar Sörgyártók Szövetsége által életre hívott "Sör mi több" rendezvénysorozat egyik fő célja, hogy tovább népszerűsítse a sörkultúrát és a hozzá kapcsolódó kulináris élvezeteket.

„Izgalommal vágunk bele a II. Sörgasztronómia Hétbe, és örülünk, hogy idén még több étterem csatlakozott a kezdeményezéshez. Igen színes lesz most a paletta, nagyon sokféle fogást és ennek megfelelően izgalmas ízvilágú söröket kóstolhatnak majd a vendégek. Célunk, hogy évről évre bővítsük a résztvevő vendéglátóhelyek körét és egy országos eseményt hozzunk létre" – mondta Schillinger Attila, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója.

Kedvcsináló gyanánt nézze meg a tavalyi rendezvényről készült kisfilmet:

 A résztvevő éttermek idei listáját itt találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek