Van, akinek hiánypótló: osztrigaautomatát nyitottak egy francia szigeten

Van, akinek hiánypótló: osztrigaautomatát nyitottak egy francia szigeten

Az utcai automaták versenyének hamisítatlan győztese Japán, ahol tényleg lehet kapni mindent, ami az embernek eszébe jut – ráadásul akkor, amikor éppen venni szeretne, hiszen az automata mindig nyitva áll. Nyugat-Franciaország egyik kis szigetén ezt most a csúcsra emelték, mert osztrigákat árulnak automatából – írja a Condé Nast Traveler.

Két vállalkozó szellemű férfi agyából pattant ki a gondolat, hogy megoldják a problémát, ha valakire rájönne az éjszakai osztriga-nassolhatnék. Merthogy ez a helyzet: a helyiek bármikor, snack-ként fogyasztják ezt a csemegét, akár az esti tévézéshez is. A szóban forgó urak észrevették, hogy üzletük, a L'Huîtrière de Ré nem tud elég sokáig nyitva tartani ahhoz, hogy valaki be ne térjen osztrigáért, így kitették elé az automatát.

Szigorúan ellenőrzött automatákL‘Huîtrière de Ré

Még mielőtt bárki ÁNTSZ-t kiáltana, a két tulajdonos nagyon is komolyan veszi a bizniszt, és minden hatósági előírásnak megfelel a hűtőautomata. Az osztrigákat zárva árulják, tehát az utcán nem állhatnak neki a falánk helyiek a fogyasztásnak, előbb haza kell vigyék őket. Ráadásul naponta cserélik a készletet, így garantálják a frissességet. Aki előre tervez, vagy sok vendéget vár, azt is megteheti, hogy megrendeli az osztrigáit: sms-ben kap egy kódot az üzlettől, és a számára alkalmas időben ezzel kiveheti az automatából az árut.

Boldog, aki ilyen csomaggal megy hazaL‘Huîtrière de Ré

Hinnék-e vagy sem, az osztriga ára az automatából megegyezik azzal, amennyiért az üzletben, napközben vennék meg: 6,90 eurót kell fizetni egy tucatért.

Már csak az a kérdés: Japán vajon mit lép erre?

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek