» Bor

Mexikói feketéket kóstolhatunk Európa legnagyobb kávés versenyén

| | Nem érkezett még hozzászólás

Budapestre érkezik Európa legnagyobb kávés rendezvénye, a World of Coffee, amelyet a Különleges Kávék Egyesülete (Specialty Coffee Association/SCA) szervez június 13. és 15. között. A Hungexpóra tervezett eseményre a világ 100 országából érkeznek résztvevők, a program-kínálatban versenyek, inspiráló szimpóziumok, szemináriumok és oktatóműhelyek is helyet kaptak. 

Fotó: Budapest Baristas Facebook

Az SCA Hungary kommunikációs vezetője Dávid Bence - aki egyébként 12 évig kenuzott, és több mint hússzoros magyar bajnok - az élsportot félre téve, a kávékülönlegességek rajongójaként 2015 áprilisában barátjával együtt egy Budapest Baristas nevű specialty kávézót nyitott a Múzeum körúton azzal a céllal, hogy minél szélesebb közönséggel megismertessék az igazi minőségi kávét. 

"A szakmánkban talán azok a legjobb pillanatok, amikor egy vendég először kóstol specialty kávét, elképzelni se tudja, mit értünk a "gyümölcsös" vagy "savas" szavak alatt, és miután megitta, elképedve mondja, hogy ő még ilyen finomat nem ivott" - ezt viszont már Tokaji Krisztina az Espresso Embassy 22 éves baristája mondta, aki a Latte Art Világbajnokságon képviseli majd hazánkat.

A rendezvény idei kiemelt vendége: Mexikó,a világ egyik legnagyobb kávégyártója, közel félmillió kistermelőnek és családjának a kávé jelenti a megélhetést. A kávé ugyanakkor az ország legnagyobb hasznot termelő exportcikke. A háromnapos eseményen több kóstolón is lehet majd ismerkedni az egyedi mexikói ízekkel. A rendezvény ideje alatt az alábbi kategóriákban zajlanak majd a versenyek:

World Brewers' Cup - a versenyzők világszerte nemzeti szinten versenyeztek, hogy hazájukat képviselhessék ezen a megmérettetésen, amely a filteres kávé kézzel történő főzésének művészetét hangsúlyozza, miközben népszerűsíti a kézi kávéfőzést és a kiváló szolgáltatást.

World Latte Art Championship – a kávéközösség legművészibb idei versenyére minden eddiginél többen jelentkeztek.A baristákat a vizuális jellemzők, a kreativitás, az azonos minták, valamint a mintákban és a összteljesítményben jelentkező kontrasztok alapján ítélik meg.

World Coffee in Good Spirits - a hagyományos ír kávétól az egyedi koktélkombinációkig, ez a verseny az innovatív italrecepteket és a keverőképességet népszerűsíti egy olyan környezetben, ahol a kávé és az alkohol tökéletesen illenek egymáshoz.

World Cup Tasters Championship –  itt azt a professzionális kávékóstolót díjazzák, aki képes a leggyorsabban és a legpontosabban megkülönböztetni a világ kávéspecialitásainak egyedi ízeit.

The World Cezve/Ibrik Championship - ez a világbajnokság bemutatja a Cezve vagy Ibrik, a kávékészítés egyik legősibb formáját, ahol a versenyzőket arra ösztönzik, hogy a saját stílusukat, kultúrájukat is építsék be a teljesítményükbe. Ez a verseny különbözik minden más világbajnokságtól, mert évszázados hagyományokat tesz próbára oly módon, hogy alkalmassá tegye őket a modern kávézási szokásokra.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

Akciós wellness Foglalj szállást Mórahalmon, és vásárold meg fürdőjegyed mindössze 500 Ft-ért!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
3 napja
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
3 napja
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
8 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.