Borvidékeket ünnepelhetünk hétvégén az ezer pince városában

Június 10-én nemcsak a wellness napját ünneplik világszerte, de hazánkban például ekkor tartják Monoron a Borvidékek Hétvégéjét is.

Június második szombatján már hatodik alkalommal rendezik meg a magyar borvidékek seregszemléjét a Pest megyei városban. A Borvidékek Hétvégéjére hazánk 22 borvidékéről érkeznek ismert borászok, ahol a látogatók ugyanúgy kóstolhatnak majd borokat többek között az egri Juhász testvérektől, mint a villányi Bock Pincéből, miközben a szekszárdi Bodri borok is kínálgatják majd magukat.

Fotó: Borvidékek Hétvégéje

 A szerkesztőségünkbe érkezett közlemény szerint a 32 nyitott pincét körülvevő pincesorok ezernyi élménnyel igyekeznek majd rabul ejteni a látogatókat Monoron, az ezer pince városában. A közép-magyarországi régió egyik legnagyobb boros eseményét ingyenesen látogatható zenei programokkal színesítik a szervezők. A közel száz program között élőben lép fel a monori taggal felálló Ladánybene 27 zenekar, de a nagyszínpadon túl egy hangulatos pinceszínpad is várja a látogatókat többek között a Kiss Kata Zenekar és a smooth jazz magyar úttörőjének Zolbert koncertjével.

Monor az ország bármely területéről könnyen megközelíthető, de a fővárosból leggyorsabban például a Nyugati pályaudvarról fél óránként induló elővárosi vonattal juthatunk el, ahol aztán helyi kisvonatok segítik a közlekedést. A programokról bővebben a város honlapján olvashatnak.

Fotó: Borvidékek Hétvégéje
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek