» Bor

A húsgolyó az év street food-ja

| | Nem érkezett még hozzászólás
A Kanálgép húsgolyóit választotta a közönség az év street food-jának az idei V. Food Truck Show-n, a szakmai zsűri és a Magyar Street Food Egyesület díját pedig a Che-Che food truck-ja nyerte el.
Fotó: Food Truck Show

A Kanálgép nevű büfékocsi mögött egyetlen séf áll, mégpedig Szalai Dezső, aki egész életében a tökéletes húsgolyót kereste. Minden külföldi útján megkóstolta az adott ország fasírtjait, húsgolyóit, majd 2016-ban létrehozta a saját guruló konyháját. A büfékocsi minden elemében rendhagyó: a séf az étlapot és az ételek összetevőit is szívesen variálja, és szezonális alapanyagokat is rendszeresen használ.

"Szeretek változatosan főzni, és a húsgolyóban szerencsére nagy mozgásterem van. Ezer féle húst és mártást készíthetek, de ha kedvem van levest és desszertet is kínálok. Mindenhová viszek valami újdonságot, a következő eseményre például spárgával és eperrel újítok” – idézi a közleményt Szalai Dezsőt, akivel legközelebb május 27-én és 28-án találkozhat a közönség Szentendrén.

Az év street food-ja a húsgolyó
Az év street food-ja a húsgolyóFotó: Food Truck Show

A Magyar Street Food Egyesület szakmai díját idén a Che-Che food truck-ja kapta, akik szintén egy éve vágtak bele a mozgó árusításba. A nemburgerezőként feltüntetett étteremben és kocsiban minden szendvicsbe színhús kerül, amit egyedi szószok és friss zöldségek egészítenek ki. Büszkeségük a Che-Che steakszendvics uruguayi angus marhahússal és házi lilahagymalekvárral. Az egyesület a kreatív ételeken kívül az autó kialakítását, és a profi kiszolgálást is díjazta.

"Nagyon igényes food truck-ot szerettünk volna, amiben minden az utolsó szögig tökéletes. A kocsi konyhájában minden a kifogástalan minőségű ételt és a gyors kiszolgálást segíti, a rozsdamentes belső borítástól az eszközök elhelyezéséig. A célunk az volt, hogy a legnagyobbak profizmusát ötvözzük az étel kézművességével – fogalmazott László Márton, a Che-Che tulajdonosa és konyhafőnöke.

Fotó: Food Truck Show

A májusi Food Truck Show-n minden évben megválasztja a közönség az év legjobb food truck-ját. Ezen kívül a Magyar Street Food Egyesület is átad egy szakmai díjat annak az autónak, amely az adott évben a legfelkészültebb és a legjobb kiszolgálást nyújtja vendégeinek.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
4 napja
Anziano élménybeszámolót írt
Róma - ROMINA ROOMS Guest House
4 napja
trebla új galériát hozott létre
kína
9 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.