» Bor

Ingyenes majálist szerveznek az egri borászok

| | Nem érkezett még hozzászólás
Egészen pontosan három egri pincészet várja május 13-án egy közös tavasz- és borköszöntő piknikre a borozni és piknikezni szeretőket, amelyre pincetúrákkal, koncertekkel és finom nedűkkel készülnek.

A St. Andrea Szőlőbirtok már harmadik alkalommal rendezi meg a Napbor Ünnepét, a pincészet hagyományos zenei, gasztronómiai és kulturális mini fesztiválját. Az eseményhez Dr. Lőrincz György kezdeményezésére idén a Kovács Nimród Borászat és az Almagyar Érseki Szőlőbirtok is csatlakozott, így a Tavaszi Egri Borpiknik névre keresztelt egész napos rendezvényen immár a borvidék három helyszínén ­három pincészet várja a vendégeket a borászok, borosgazdák vezetésével.

Napbor pincetúra a St.Andrea Szőlőbirtokon
Napbor pincetúra a St.Andrea Szőlőbirtokon

Pincetúrák és koncertek

A St. Andrea pincészet egerszalóki birtokközpontjában többek között lesz fehérbor mesterkurzus Lőrincz György tolmácsolásában, de sommelier által vezetett interaktív kóstoló, óránként induló pincetúra és művészeti kiállítás is. Mindeközben délután már akusztikus koncertek várják a látogatókat: 15 órától Henderson Dávid & Tóth Dávid zenél, 19 órától Tóth Vera énekel. A gasztro-sarokban az egri Macok Bisztró és a Senator-Ház ételkülönlegességei, Sík Péter sajtmester sajtjai és a Vergnano kávézó kínálatával igyekeznek biztosítani a kulináris élvezeteket.

Muzeális borokkal jótékonykodhatnak

A Kovács Nimród Borászat a noszvaji Nyilasmár-dűlőben rendezett Battonage Majálissal csatlakozik az eseményhez. A lazítósnak szánt program során a vendégek – akár Kovács Nimród kalauzolásával – megkóstolhatják a pincészet terroirjegyeket híven tükröző borait, miközben a körpanorámát élvezve a borvidék egyik legszebb dűlőjében pihenhetnek.

Nyilasmár-dűlő
Nyilasmár-dűlő

A nap folyamán megnyílik néhány palack Kovács Nimród muzeális borgyűjteményéből is. Az ezekért kapott pénzbeli adományokat a pincészet az Egri Farkas Ferenc Zeneiskola számára ajánlja fel a zeneoktatás színvonalának erősítéséért. Az alapítvány zenetanáraiból álló zenekar, a Snidero Quartett 17 órától ad jazzkoncertet. A Battonage Majális gasztronómiai partnere a noszvaji Nomád Hotel lesz: a kifinomult, mégis házias konyhájáról ismert gasztronómiai műhely a birtok boraihoz komponált falatokkal érkezik.

Szafaris dűlőtúrára is készüljenek!

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtokot a bikavérkutatásairól ismert Csutorás Ferenc borász, Dr. Csernus Imre és Mészáros Péter a kivágásra ítélt, 100 éves egri érseki dűlő ültetvényének megteremtésére alapította 2009-ben a Nagy-Eged-heggyel szemben fekvő Almagyar-dombon. A 3,5 hektáros szőlőbirtokon 2014-ben nyílt meg az AÉS Borkemping és Venyige Spa, ahol ezúttal a piknikezők a szőlőtőkék közé telepített borteraszon, az ültetvények látványában gyönyörködve ismerkedhetnek a pincészet naturális boraival, és a hozzájuk kínált falatok mellett Csernus Imre Depresso márkanevű kávékülönlegességeit is megkóstolhatják. A vállalkozó kedvű vendégek pedig Csutorás Ferenc kalauzolásával akár Safari-buszos dűlőtúrán is felfedezhetik a környéket.

Almagyar borkemping
Almagyar borkempingFotó: Tavaszi Egri Borpiknik

A Tavaszi Egri Borpiknik látogatói akár mindhárom borászat ültetvényeit felkereshetik, a közlekedést a helyszínek között külön buszokkal biztosítják. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.