Ha önnek is a Balaton a riviéra: itt az új gasztrotérkép

Ha önnek is a Balaton a riviéra: itt az új gasztrotérkép.

Több mint hatvan vendéglátóhely: éttermek, borászatok és szálláshelyek összefogásával jelent meg a Balatoni Gasztrotérkép legújabb, 2017-es kiadása. A kiadvány a színvonalas, egész évben nyitva tartó szolgáltatókat népszerűsíti, és segíti a tájékozódásban a gasztronómia iránt érdeklődő látogatókat, vendégeket, tudtuk meg a készítőktől. 

Fotó: Szabo Miklos / Balatoni Gasztrotérkép

Magas minőség, egész éves nyitva tartás és összefogás – ezek a Balatoni Gasztrotérkép legfőbb közös pontjai. Az első kiadás 2015-ben jelent meg: a rendhagyó térkép egy baráti összefogásból nőtte ki magát mára az egész Balatont felölelő gasztro-iránytűvé. Korábban összesen három térkép jelent meg, kettő északi parti és egy déli parti változatban. A kezdeményezésben résztvevő vendéglátóhelyek száma két év alatt az ötszörösére nőtt, ami egyértelműen jelzi, hogy egyre több vállalkozó hisz a magas minőségű vendéglátásban, és a klasszikus értelemben vett „szezon" meghosszabbításában is.

A szolgáltatók palettája igen színes: éttermek, borászatok, szálláshelyek, cukrászdák, de akad köztük sörfőzde és pálinkakészítő is. Családi vállalkozások és nagyobb vállalatok, régi és új szereplők egyaránt képviseltetik magukat. Mindegyikükben közös vonás az, hogy saját kategóriájukban kiemelkedőek.

Az idei térképen már a teljes balatoni régió megjelenik. A készítők megőrizték az eddig bevált és szerethető grafikus arculatot, és a Balaton kiemelkedő minőséget képviselő vendéglátóhelyeit ezúttal még látványosabban jelenítik meg. Újdonság, hogy a térkép hátlapján lévő leírások a magyar mellett angol nyelven is szerepelnek, megcélozva ezzel a külföldi turistákat is.

További információk a kiadvány Facebook-oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek