Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját keresik

Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját keresik

Tizenhat egri étterem, cukrászda és kávézó vállalkozott arra, hogy kitalálják, megsütik és megfőzik a szerintük Egerre jellemző főételt, desszertet és kávéitalt. Összesen 27 egri ételt és italkülönlegességet dolgoztak ki, hogy aztán vendégeikkel szavaztassák meg közülük a legegribb tányért és poharat.

Volt, aki a helyi termelők termékeire építette a fogását, míg más inkább a névadásban tisztelgett Eger történelme előtt. De a fogások között találni olyat is, amely a török időket idézi fel, vagy egy komplett szimbólumrendszerben ábrázolja Eger domborzatát és épületeit a tányéron. A szervezők az elkészítéshez mindössze két feltételt kötöttek: az ételeket friss, helyi termelőktől származó alapanyagokból és új receptúra alapján kellett készíteni.

Ez például egy Törökverő desszert

A kezdeményezés célja, hogy előtérbe helyezze az egri gasztronómiát és felhívja a figyelmet a helyi specialitásokra. Kóstolni és szavazni április végéig lehet, utóbbit ezen az oldalon keresztül. A szavazatokat összesítve májusban derül ki, hogy hol és milyen néven kell keresni Eger legjobb egytálételét, desszertjét és kávéját.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek