Mézes mogyorós torta lett Miskolcon az év tortája

Mézes mogyorós torta lett Miskolcon az év tortája.

A belvárosi Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a diósgyőri törökmogyorófa legendájához köthető Miskolci mézes mogyorós tortájáért a Miskolc torta 2017 címet.

A versenyt a miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. hirdette meg négy évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal a miskolci járásban működő cukrászatok számára. A pályázati feltételek között idén is szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív, de mindennapos elkészítésre alkalmas saját receptúra szerint készüljön. Minden cukrászat csak egy tortával nevezhetett, amellyel korábban még nem indult versenyen. Idén hét jelentkezőből öt adta le a tortáit határidőre.

A Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang rendezvényeihez kapcsolódó pályázat sajtótájékoztatóval egybekötött eredményhirdetésére a Művészetek Házában került sor csütörtök délután. A szakmai zsűri elnöke Lazányi János miskolci mestercukrász volt, tagjai Mátyás Rudolf Oscar díjas világbajnok mesterszakács, Garbóczi Ferenc szikszói mestercukrász. A nyertes torta készítője oklevelet kapott, a vállalkozás egy évig használhatja a „Miskolc torta 2017"címet.

Fotó: Miskolci TDM

A nyertes vállalkozás mellett a Rossita Kisvendéglő "Miskolci körtés mogyorós", az Avasi Cukrászda "Nyári tizedes" és a Balajti Cukrászda "Bükkaljai, zamatos karamellás" és az Éden Cukrászda "Maccacupi" elnevezésű tortái is kivívták a szakmai zsűri elismerését.

Az új Miskolc torta hamarosan kapható lesz a Tourinform irodával és Miskolc Bolttal egy helyiségben működő Miskolc Café-ban, de egyben népszerűsíti a helyi, értékes alapanyagokból készült termékeket is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek