Finnországban egyedül sem kell magányosan étkeznünk

Finnországban egyedül sem kell magányosan étkeznünk.

Finnországban már megint kitaláltak valamit, amit érdemes követni – írja a Condé Nast Traveler.

A skandináv „csináljuk még jobban" jegyében a finnek úgy döntöttek, csavarintanak egyet a házhoz rendelt étkezések hangulatán.

A dolog lényege az, hogy közösségi tereket hoztak létre, ahová beülünk ugyanúgy, mint egy étterembe, aztán az okostelefonjáról mindenki azt rendel, amihez éppen kedve van. Várakozás közben pedig vidáman elcseveghetünk az asztalunknál ülő többi várakozóval. A helsinki kezdeményezés nem csupán közelebb hozhatja egymáshoz azokat, akik egyébként lakásuk magányában fogyasztanák el például vacsorájukat, de azoknak a pároknak, társaságoknak a problémáját is megoldja, akik közül az egyik aznap éppen pizzát, a másik pedig sushit enne.

Mindenki azt eszik, amit akar, és nem kell egyedül elfogyasztaniaFotó: Monkey Business Images / Northfoto

A közösségi tér konyhával nem rendelkezik, személyzet azonban van: eltakarítják a maradékot és a papírdobozokat az asztalokról. A Skandináviában népszerű Wolt házhozrendelő alkalmazás mellett az American Express is támogatja a kezdeményezést.

És hogy miért jó ez nekünk, utazóknak? Kínálkozik jobb lehetőség egy ország lakosainak megismerésére, mint beülni egy ilyen helyre, és összeismerkedni a többiekkel várakozás közben? Irány Skandinávia! Elsőként pedig a helsinki pop-up közösségi tér, a Take In.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek