Már Barcelonának is van háromcsillagos étterme

Spanyolország 21 étterme kapott új Michelin-csillagot, egy háromcsillagos, öt kétcsillagos és tizenöt egycsillagos minősítéssel bővült a világhírű gasztronómiai elismeréssel büszkélkedő spanyol éttermek köre.

A Spanyolország és Portugália legjobb vendéglátóhelyeit felvonultató 2017-es Michelin-kalauzt Geronában mutatták be csütörtökön. A szerkesztőktől Portugália kilenc új Michelin-csillagot kapott, írja az MTI.

 

A háromcsillagos LasarteFotó: Francisco Urrutia, Lasarte

A spanyol sajtó példátlan csillagesőként jellemezte az eredményt, amelynek abszolút győztese Martín Berasategui baszk séf és étteremtulajdonos.

Ugyanis barcelonai, Lasarte nevű étterme elnyerte harmadik Michelin-csillagát, elsőként a katalán fővárosban, maga Berasategui pedig ezzel megszerezte pályafutása nyolcadik csillagát, amely eddig egyedül neki sikerült a spanyol séfek közül.

Spanyolországban kilenc étterem rendelkezik a legmagasabb, háromcsillagos minősítéssel: négy Baszkföldön, három Katalóniában, egy Madridban, egy pedig Valenciában működik.

Két Michelin-csillaggal 23, egycsillagos minősítéssel pedig 156 étterem büszkélkedhet.

A Michelin Kalauz az ismert francia gumigyár gondozásában jelenik meg, és a francia gasztronómia bibliájaként tartják számon. A híres csillagokat névtelen ellenőrök ajánlása alapján osztják ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek