» Bor

Újragondolt szaloncukorral készül a chochoMe karácsonyra

| | Nem érkezett még hozzászólás
Na jó, hivatalos megfogalmazása szerint csokoládékéregbe rejtett gyümölcszamattal. De azért egy picit mégiscsak hasonlít a zselés szaloncukor-kedvelő társadalom valamely utópisztikusan elképzelt darabjához. A miénkhez legalábbis nagyon.

A nemzetközileg többszörösen is elismert magyar csokoládé manufaktúra egy új termékkel, a zamatos jelentésű Fruité-vel köszönti a telet. A szerkesztőségünkbe érkezett közleményük szerint a chocoMe gyümölcszselé kizárólag gyümölcspüré felhasználásával készül, teljes mértékben mellőzve az aromákat, a színezékeket és az ízesítőszereket. Háromféle és azon belül is három alapgyümölcsre épülő ízkombinációt álmodtak meg, amelyet a 70%-os kakaó tartalmú francia Cacao Barry étcsokoládé roppanós kérge alá rejtettek.

Ilyen kombináció az édeskés ananász és a lime, amit a pikáns kaffir lime reszelt héja egészít ki. Aztán hasonló a zamatos málna és a kissé savanykás yuzu (japáncitrom) zselésített gyümölcs-párosa, amelyet az ecuadori Arriba és az afrikai Forastero blend kakaóbabok háziasításából készített 70%-os kakaótartalmú francia étcsokoládé burkol be. A harmadik ízkombinációban pedig már a burgundiai feketeribizli egyszerre savanykás és édes íze keveredik a parfümőrök és a sztárséfek által előszeretettel használt bergamot citrusos, kissé virágos aromáival, amelyet szintén 70%-os kakaótartalmú étcsokoládé egészít ki. Ilyen szépek:

Legutóbb egyébként formabontó újdonságként a Rafinée drazsés termékcsaládot dobták piacra, amelynek persze minden tagját díjazták, az utoljára bronzérmet nyert Voilé terméküknek pedig az egyik új gyümölcszseléjükhöz hasonlóan szintén bergamot héj az alapja. Mészáros Gáborral tavaly decemberben beszélgettünk a drazsékészítés művészetéről, az interjút itt olvashatják.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

Minden perc ajándék! Töltse a szebbnél szebb őszi napokat családjával!

cobranco élménybeszámolót írt
Lagunák között (Görögország)
6 órája
cobranco új galériát hozott létre
Lagunák között (Görögország)
6 órája
rallymax új galériát hozott létre
Csenge és Attila két keréken 16. nap margójára
5 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.