Pop up whiskeyző nyílt a Szervita téren

A belvárosi tér egyik szórakozóhelyén néhány hete nyílt meg a Jack Daniel's 150 Pop Up Bar, ahol a látogatókat a whiskey készítés folyamatába igyekeznek beavatni, miközben limitált kiadású italokat is kóstoltatnak velük.

Külföldön a nagyobb márkáknál már évek óta bevált gyakorlat, az elmúlt időben pedig már nálunk is egyre gyakoribb, hogy designerek, kozmetikai vagy divatmárkák néhány napra vagy néhány hétre ideiglenes üzletet nyitnak az imidzsükhöz minőségében is passzoló helyen. Ezzel nemcsak márkájuk ismertségét növelik, de tradícióját őrző, ugyanakkor a megújulni is képes márkaképet közvetítik. Például úgy, hogy vásárlóiknak valami különleges élményszerzési lehetőséget kínálnak egy-egy alkalomhoz kötve. Nagyjából ez motiválhatta a Jack Daniel's 150 Pop Up Bar nyitását is.

Mr Jack Daniel fogadja vendégeket az ajtóbanRácz Tamás

 Idén tartja ugyanis fennállásának 150. évfordulóját a Jack Daniel lepárlóüzem, amit a márka világszerte megünnepel, még nálunk is. És mivel Amerika legértékesebb whiskey-je Lynchburghoz kötődik, ezért a Szervita téri pop up barban január közepéig a Tennessee állambeli település hangulatát különböző programokkal és egy alkoholos történeti tárlattal igyekeznek megidézni.

Rácz Tamás

 A szórakozóhely Welcome to Lynchburg felirattal várja nemcsak a whiskey ízére, de annak történelmére is kíváncsi vendégeit. A hely különböző állomásain végighaladva például lépésről-lépésre ismerkedhetnek meg a whiskey készítés folyamatával és minden olyan különleges módszerrel, amely egyedivé teszi ezt az italt.

A túra során közelebbről is megvizsgálhatják a fehértölgyből készült hordókat, amelyeknek fontos szerepe van a legendás whiskey elkészítésében. A Jack Daniel's különleges ízét ugyanis egy régi Lincoln megyei eljárás, a faszenes lágyítás adja, a vendégek pedig azt is megérezhetik, milyen lenne az ital, ha ezt a lépést elhagynák a készítők.

A kiállítás anyagában a látogatók olyan emblematikus emberekkel ismerkedhetnek meg, akik fontos szerepet játszottak a márka életében, miközben a pultok mögött már profi bártenderek mesélnek az italhoz kapcsolódó titkokról koktélkészítés közben.

Rácz Tamás

 A Szervita téri helyszínen a látogatók egy, a 150. évforduló alkalmából készült 360 fokos videót is megnézhetnek VR szemüvegek segítségével, amivel aztán így még egy virtuális lynchburgi látogatáson is részt vehetnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek