Digitális menza nyílt Berlinben

Megnyílt a Data Kitchen Berlinben. A "slow food fast" mottó jegyében a vendégek az interneten rendelik meg az ételt, és egy boxból szolgálják ki magukat.

A berlini Data Kitchenben nem szorgalmas kis robotok szervírozzák az ételt, és nem is a futurisztikus 3D-ételnyomtatásról van szó, írja a diningguide.hu. Egy ismert berlini gasztronómiai szakember az SAP fejlesztőivel együttműködésben dolgozta ki a rendszert, amelyben a digitális platformot egy hagyományos menza működésével kombinálták.

 

Pincér és sorban állás helyett boxok vannakFotó: Data Kitchen

A 9-5-ig nyitva tartó "digitális menza" vendégei az interneten rendelik meg az ételt, és az általuk megadott időpontban megjelennek az étteremben. Megkeresik az étterem "tálalófalán" a világító boxok feliratai között a nevüket, és átvesszük az ételt. Nincs többé sorban állás, várakozás a pincérre, bajlódás a készpénzzel. A lényeg, hogy több idő marad asz ebédszünetből.

Emberi dolgozók azért még ezen a modern menzán is akadnak, akik szerint a digitális étteremben kikért ebédmenük legnagyobb része vegetáriánus, és bizony vannak, akik csak megrendelik, de nem jönnek el érte. Ez még csak tesztverzió, mobilapplikáció például még nem elérhető a szolgáltatáshoz, egyelőre csak webről működik az oldal.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek