Megvannak a Szakácsolimpia érmesei

A szingapúri csapat győzött a világ egyik legjelentősebb főzőversenyén, a szerdán véget ért erfurti Szakácsolimpián, amelyen több mint 2000 szakács és cukrász vett részt a világ 59 országából.

A rekordrészvétellel tartott versenyen a finn válogatott lett az ezüstérmes, a harmadik helyen pedig a svájciak főzőcsapata végzett. A házigazda németeknek csak a 7. hely jutott, noha nagyon bíztak a győzelemben vagy legalább dobogós helyben - írja az MTI. 

Ünnepel a győztes szingapúri cukrászcsapatFotó: Lefteris Pitarakis / MTI

A házigazdák háromfogásos őszies menüvel álltak elő, szénahamuban párolt óriás laposhallal és báránysülttel. Az erfurti Szakácsolimpiát négyévente rendezik meg a Nemzetközi Konyhaművészeti Kiállítás (IKA) társrendezvényeként. A 2012-es versenyen a svéd séfek voltak a legjobbak, a norvégok a második, a németek a harmadik helyen végeztek.

Idén a csapatversenyekben 30 nemzeti válogatott és 19 nemzeti ifjúsági válogatott indult. Magyarországot a Magyar Honvédség Katonai Szakács válogatottja képviselte a nemzetközileg meghatározó gasztronómiai világversenyen.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek