A Wall Streeten van a világ legjobb bárja

A New York-i Dead Rabbit bár a világ legjobbja a Drinks International Magazine legújabb listája szerint. Hazai vendéglátóhely sajnos nincs a százas listán.

A világ legjobb bárjainak 2016-os rangsorát a londoni Koktélhét keretében tették közre, a top 10-ből négy New York-i, öt londoni és egy athéni bár, írja a hvg.hu.

Az első helyezett a New Yorki The Dead Rabbit. A Wall Street legkedveltebb bárjának alsó szintjén 72 koktélkülönlegességből választhatnak a vendégek, míg a felső szintjét egy minőségi borbár foglalja el.

 

Fotó: The Dead Rabbit

A második a londoni American Bar lett, amely a Savoy Hotelben 1903 óta üzemel, és 2011 óta szerepel a világ top 50-es bárlistáján. A nagy múltú intézmény a 19. századtól az elsők között népszerűsítette Európában az amerikai koktélokat. A berendezése art deco stílusú, falait a neves

A harmadik pedig a szintén londoni Dandelyan. A további helyezettek sorrendje így alakult: 4. The Connaught (London), 5. Attaboy (New York), 6. The Gibson (London), 7. Employees Only (New York), 8. Nomad Bar (New York), 9. The Clumsies (Athén), 10. Happiness Forgets (London).

A bővebb, 50-es bárlistán is fej-fej mellett halad a két világváros, mivel London további kilenc, New York pedig nyolc bárral uralja a rangsort. Az őket követő délkelet-ázsiai ország, Szingapúr három bárral jutott a legjobb félszáz közé

 

Fotó: Andrew Kist - The Dead Rabbit

Az immár nyolcadik alkalommal összeállított lista egyik legnagyobb csalódást okozott meglepetése: az utóbbi években a világ legjobbjaként számon tartott Artesian (Hotel Langham, London) nem csak a 10-es toplistáról csúszott le, de a legjobb 50-ből is kiszorulva, az 54. helyen fért be a teljes 100-as listába.

A mértékadó bárlista több mint 400 szakember (mixerek,bár tulajdonosok, italszakértők és kritikusok) összesített voksai alapján áll össze, különösebb előírások és szabályok nélkül. A megmérettetésbe az idén 540 bár került be, ebből választották ki - a szavazatok

és a nemzetközileg mértékadó szaklap véleményezése szerint - a 10, 50 illetve 100 legjobbat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek