Bírja a csípőset? Október 16-án, a chilipiacon majd kiderül!

Bírja a csípőset? Október 16-án, a chilipiacon majd kiderül!

15 hazai chilitermelő csípős termékeivel ismerkedhet meg október 16-án az, aki ellátogat a budapesti Anker'tben a kiskertpiacra, írja a Turizmus.com.

Így néz ki a bhut jolokia, a világ legcsípősebb chilijeFotó: Yvan Cohen / Getty Images

 A piacon paprikákat, szószokat, krémeket, mártásokat, őrleményeket, savanyúságokat, lekvárokat és további chilikülönlegességeket lehet majd kóstolni. De lesznek tradicionális francia sütemények, csokoládék, mézek, szörpök, kenőkék, szappanok – természetesen mindegyik fűszeres, csípős verzióban. És persze chili és egyéb fűszernövény palántákat is be lehet majd szerezni. Ebédre pedig mi más dukálna, mint ízlés szerint erősíthető chilis bab.

A chilipiacot október 16-án, vasárnap, reggel 10 és délután 4 között tartják, a Paulay Ede utca 33. alatt. Az eseményre a belépés ingyenes, lehet vinni gyereket és kutyát is. Indulás előtt pedig mélyedjen el a chilitudomány rejtelmeiben, ezt a korábbi cikkünket ajánljuk hozzá szeretettel.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek