Ezek 2016 legjobb sörkorcsolyái

A sörszövetség 49 pályázat közül választotta ki a legfinomabb sörkorcsolyákat, így került ki győztesként a toros derelye, a tepertős rétespogácsa és a lisztmentes csokoládétorta is.

Toros derelyeFotó: Magyar Sörgyártók Szövetsége

A Sör Világnapja alkalmából 2016 augusztusában hirdetett pályázatot a Magyar Sörgyártók Szövetsége, hogy megtalálja azokat a sörkorcsolyákat, amelyek illeszkednek a modern magyar gasztronómiába, hazai, jó minőségű alapanyagokból készülnek, könnyedén elkészíthetők és méltó kíséretet biztosítanak az elfogyasztott söröknek.„Arra kértük a résztvevő vendéglátó egységeket, hogy lépjünk túl a szokásos perec-mogyoró-virsli megközelítésen, és legyenek bátran kreatívak a receptek összeállításánál" – mondta dr. Schillinger Attila, a Sörszövetség igazgatója.

A felhívásra összesen 49 pályázat érkezett, 30 vidékről, 19 pedig a fővárosból. Minden pályázó kategóriánként maximum két sörkorcsolyával indulhatott. A döntőbe jutott, kategóriánként három sörkorcsolyát Lenk Zsolt séf prezentálásában kóstolhatták meg a zsűritagok.

Tepertős rétespogácsaFotó: Acsai MiKLOS / socialize.hu

Magyarország nyertes sörkorcsolyája 2016-ban lager sör kategóriában a toros derelye, búza sör kategóriában pedig a tepertős rétespogácsa lett - mindkét recept a zamárdi Hotel Wellamarintól származik. A barna sör kategóriájában a budapesti Seasons Bisztró lisztmentes csokoládétortáját találta legjobbnak a zsűri, amely az egyetlen édes sörkorcsolya-pályázat volt.

A díjazott sörkorcsolyákat szeptember 23. és 29. között a Sörgasztronómiai Hét keretében több budapesti étteremben is meg lehet majd kóstolni. A programban résztvevő éttermek erre a hét napra különleges sörös menüvel készülnek, mindegyik helyszínen más-más izgalmas sör és étel párosításból kaphatnak ízelítőt a vendégek. A programban résztvevő éttermek listáját az esemény Facebook-oldalán, a nyertes sörkorcsolya-recepteket pedig a sörszövetség blogján találja.

Lisztmentes csokoládétortaFotó: Magyar Sörgyártók Szövetsége
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek