Sörmúzeum nyílik a szolnoki Városháza pincéjében

Sörmúzeum nyílik a szolnoki Városháza pincéjében

Az interaktív Sörárium a Városháza pincéjében nyitja meg kapuit, a neve ellenére ide bátran lehet vinni gyerekeket is –írja a Turizmus.com.

A Sörárium interaktív múzeum és egyben közösségi tér is lesz. A múzeumban nem csak a kiállított tárgyak révén, de szórakoztató és izgalmas technikai eszközökkel is bővíthetjük sörös ismereteinket.

Fotó: Sörárium / FacebookForrás: Travelo

A sörmárkákat, a sörkészítés kellékeit, valamint a sörivásra buzdító régi plakátokat bemutató tematikus kiállítóterek kiegészültek egy látványsörfőzdével, ahol a látogató megismerheti a sörkészítés folyamatát, kulisszatitkait. Természetesen meg is lehet kóstolni a helyben főzött söröket, méghozzá olyan jeles emberek élethű szobrainak „társaságában", akikről köztudomású, hogy életükben igencsak szerették a jó sört.

A steampunk hangulatú létesítmény gond nélkül ajánlható családi programnak is, hiszen a múzeumban gyermekfoglalkoztatót is kialakítottak.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek