Itt kell keresni idén a világ legjobb éttermét

A Massimo Bottura nevével fémjelzett, kortárs olasz konyhát kínáló Osteria Francescana lett idén a világ legjobbja a World's Best Restaurants szavazáson. Az étterem tavaly a lista második helyezettje volt.

Fotó: Massimo Bottura - Osteria Francescana / Facebook

 A világszerte 1000 gasztronómiai szakértő megkérdezésével összeállított toplista második helyén a tavalyi nyertes, a gironai Celler de Can Roca áll, harmadik a New York-i Eleven Madison Park, amelyik legutóbb az ötödik helyet szerezte meg. Őt a limai Central, a koppenhágai Noma, a mentoni Mirazur, a San Sebastianban található Mugaritz, a tokiói Narisawa, a bécsi Steiereck, valamint a spanyolországi Axpeban működő Asador Etxebarri a Top10-ben - írja a Turizmus.com.

 A világ legjobb női séfje a San Franciscoban élő, francia származású Dominique Crenn, az Atelier Crenn and Petit Crenn főszakácsa lett, a legjobb cukrász pedig a párizsi Pierre Hermé. A Diners Club életműdíját Alain Passard, a párizsi Arpège séfje, a legjobb kiszolgálásért járó Ferrari Trento Art of Hospitality Award-ot a New York-i Eleven Madison Park és elhivatott igazgatója, Will Guidara kapta.

A lista első 50 éttermének főszakácsai szerint a Chefs' Choice díjat Joan Roca, a Celler de Can Roca vezetője kapta, míg a One to watch elismerést, vagyis a feltörekvő éttermek díját a tokiói Den nyerte el, míg a fenntarthatósági erőfeszítéseiért a koppenhágai Relae-t ismerték el. A legjobb ötven étterem listáját az Index cikkében találja.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek