» Bor

Marcipánparlamenttel nyílt meg az új Szamos cukrászda

| | Nem érkezett még hozzászólás
Pontosabban a Szamos Cafe, mert ez már nem az a Szamos. Itt a hagyományos receptek alapján készülő sütemények mellett szendvicseket és leveseket lehet kapni, miközben egy komplett Szamos-kiállítást is nyitottak a galérián.
Fotó: Földesi Máté

More, than sweet az új szlogen, vagyis már nem csak édes a Szamos. A márka kilép a cukrászda kategóriából, és a fiatalok felé nyit. A kora reggeltől kapható reggeli választékkal, az üzleti ebéd kínálattal, a szendvicsekkel, salátákkal, smoothiek-kal és levesekkel nemcsak a környéken dolgozókra, de a Parlamentnél kiránduló turistákra is építenek.

A Szamos Cafe kávékínálatában a klasszikus bécsi pörkölés mellett megtalálható a világosabb, ún. „speciality”, ültetvényszelektált kávébab is, melynek pörkölését időről-időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják. De a Szamos sütemények továbbra is a magyar cukrászat tradicionális receptjei alapján készülnek.

Fotó: Földesi Máté

A Szamos Csokoládé Iskolában és Tortaműhelyben a látogatók azt is megnézhetik, hogyan készülnek a kézműves termékek, sőt, mindezt maguk is kipróbálhatják. Itt csokoládékurzusokra, tortakészítő és díszítő tanfolyamokra, bonbonöntésre, szaloncukor-készítésre és fagylaltfőzésre lehet majd fizetni. A tanfolyamokról bővebben a cukrászda Facebook-oldalán.

Itt még a koronázási emlékek is marcipánból vannak

A galériát már főleg üzleti megbeszélésekre és azok számára alakították ki, akik inkább a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. A személyzet a’la cart kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a vendégeket. A legfelső szint pedig a Szamos Csokoládé Múzeumé, amelynek kiállítási anyagát több évtizede gyűjti a család. Itt még a magyar koronázási emlékek is marcipánból készültek. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a csokoládé történelmét a kakaó termesztésétől egészen a XX. század csokoládé gyártásáig.

Fotó: Földesi Máté

Láthatunk itt berendezett csokoládé szalont, ’30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A látogató a múzeumi túra végén az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat. A vitrinben egy méretarányos Parlament is látható, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki összehasonlíthat az igazival. A miniparlamentet 142 nap alatt, 36 kg marcipánból készítette Kimmelné Izsák Tünde.

Fotó: Földesi Máté

Újabb cikkünk ebben a témában:

Ma ingyen kávé jár egy dalszövegért a Szamosban - 2016.06.21.
A Kossuth téri Szamos Cafe is csatlakozott a Zene Napjához, amelyet több mint száz országban tartanak június 21-én.
Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.