» Bor

A legmenőbb mádi borok is kijutottak a foci EB-re

| | Nem érkezett még hozzászólás
A mádi Holdvölgy borászat csúcsborai is képviselik Magyarországot Bordeaux-ban. Június 14-én, az Ausztria-Magyarország meccs estéjén a La Cité du Vin bormúzeum különleges borkóstolóval tiszteleg az osztrák és a magyar borkultúra előtt.

Amikor a magyar labdarúgó válogatott a bordeaux-i Matmut Atlantique stadionban pályára lép Ausztria ellen a futball Európa-bajnokságon, a világ egyik borkereskedelmi központjaként számon tartott délnyugat-franciaországi város futurisztikus stílusú, új bormúzeuma, a La Cité du Vin különleges borkóstolóval tiszteleg az osztrák és a magyar borkultúra előtt.

Fotó: Holdvölgy Borászat

Magyarországot a mádi Holdvölgy borászat képviseli, egy száraz és egy édes tokaji fehérbor-különlegességgel, olvasható a borászat közleményében. A mádi Holdvölgy az első magyar borászat, amely bemutatkozhat a François Hollande francia köztársasági elnök által május 31-én átadott, monumentális élményközpontban és bormúzeumban, a La Cité du Vin-ben, amelyet különleges építészeti megoldásai miatt máris a borvilág Guggenheim Múzeumaként emlegetnek világszerte. A világ borait és borvidékeit az összes érzékszervre ható, interaktív kiállításokkal bemutató központ mind a négy Bordeaux-ban megrendezendő EB-csoportmérkőzéshez szervez a pályára lépő országok boraiból kóstolóestet. A borpalota sommelier-je által vezetett borkóstolásnak a La Cité du Vin hatalmas méretű, tízemeletes épületének egyik legnagyobb rendezvényterme, a Thomas Jefferson Auditorium ad helyet, ahol a vendégek kivetítőkön nézhetik meg a futball Európa-bajnokság aktuális mérkőzését.

A magyar pincészet két borral készül: az egyik a Holdvölgy 2007-es évjáratú, Eloquence nevű édes tokaji szamorodnija, amely gyönyörűen képviseli Tokaj két legfőbb szőlőfajtáját, a furmintot és a hárslevelűt, egy önmagában vagy vacsora mellé is kiválóan fogyasztható édes bor formájában. A másik a Vision nevű, 2013-as évjáratú száraz fehér birtokválogatás, egy újgenerációs tokaji száraz borkülönlegesség, amelyet tavaly aranyéremmel ismertek el a Decanter Asia Wine Awards bor világversenyén, mondta Demkó Pascal, a Holdvölgy alapító-tulajdonosa.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
2 napja
wombat új galériát hozott létre
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja
Mikeve élménybeszámolót írt
Mátrai hosszú hétvége - 1 nap
13 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.