» Bor

44 ezren akarnak bejutni London meztelen éttermébe

| | Nem érkezett még hozzászólás
A 27 ezer forintos menüár sem tartja vissza a The Bunyadi nevű londoni pucér étterembe bejutni akaró vendégeket. A séfek egyébként áram és gáz nélkül főznek, és aki akar, ruhában is vacsorázhat.

A londoni The Bunyadi teljesen természetes élményt kínál: elektromosság és gáz nélkül működik, az ételek kézműves agyagtányéron érkeznek, az evőeszközök ehetőek, írja a Dining Guide. De nem ezek miatt érdekes igazán, hanem azért, mert a vendégek a mobiltelefonjukon túl a ruháiktól is megszabadulhatnak, ha így tarja kedvük étkezni. Érkezéskor átvehetnek egy leplet, amit magukon hagyhatnak, vagy le is vehetnek evés közben. A fából faragott asztalokat és székeket bambusz paraván választja el egymástól.

Fotó: The Bunyadi

Az étteremben természetesen van egy “ruhás” szekció is, ahol azok foglalhatnak helyet, akik szeretnének a ruhájukban maradni. Az étterem konyháján – és ez elég megnyugtató – ruhában dolgoznak, a felszolgálók pedig intim testrészeiket eltakarva mutatkoznak. Lyall szerint nem nagyon kellett toborozni a személyzetet, tolongás volt.

Arra, hogy ez a koncepció mennyire sikeres, maga a várólista a bizonyíték: a június 11-én megnyílt étterembe jelenleg 44,200 ember szeretne bejutni. A kritikák azonban máris ódákat zengenek, és elsősorban azt emelik ki, mennyire komfortos élményt ad az étterem.

A The Bunyadi egyébként a Lollipop ügynökség ötlete Az egyik alapító, Seb Lyall így nyilatkozik: “Az volt a cél, hogy megtapasztaljuk a tökéletes felszabadulást. Szerintünk minden embernek meg kell adni a lehetőséget, hogy legalább egy estét vegyi anyagok, mesterséges színezékek, elektromosság, gáz, telefon, és adott esetben ruha nélkül töltsenek el.”

A The Bunyadi három hónapon keresztül lesz nyitva, és 42 férőhelyes. Az ötfogásos vegán és nem vegán menü ára 69 font, vagyis 27 ezer forint.

Tokióban nem lehet tetkóval és túlsúllyal pucéran enni

Más lesz a koncepció a tokiói pucér étteremben, amely július 29-én fog nyitni Amrita néven, és az organikus ételekért cserébe nagyon komoly feltételrendszerrel fog vendégeket fogadni. Először is van korhatár. Az értelemszerű, hogy 18 év alattiak nem látogathatják, azonban hatvan év felettiek sem. Azok, akiknek a súlya 15 vagy annál is több kilogrammal meghaladja a magasságukhoz kalkulált ideális súlyt, szintén jobb, ha otthon maradnak, ugyanis az a megaláztatás vár rájuk, hogy az ajtóból hazaküldik őket. Ugyanerre számíthatnak azok is, akik tetoválást viselnek.

Az Amritában másfélszeres árakkal dolgoznak Londonhoz képest, és lesz tánc show is.

Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre! Travelo
h i r d e t é s
h i r d e t é s

Szóljon hozzá!

Kapcsolódó ajánlat

Most ajánljuk

SZILVESZTER! Rövidebb-hosszabb, busszal és repülővel! Kulturális körutazások minden igény szerint!

Laczko új galériát hozott létre
Trieszt,Miramare kastély
3 napja
wombat élménybeszámolót írt
Sulawesi-Bunaken-Java-Menjangan-Bali
12 napja

Blogok

Világörökség Szingapúr botanikus kertjei

Nyolcvankét lenyűgöző hektár tanösvényekkel. De hogy jön ide a kaucsuk?

Utazásom blogja Kőröl-kőre lépkedve télen a Velencei-hegységben

A pákozdi ingókövek ködben is jól mutatnak.

Travelhunter Kék lagúna Izlandon

Ha gyengénk a szilícium-dioxidos iszapmaszk-pakolás, itt a helyünk.

TravelBug Autós túra az USA délnyugati államaiban

Ez már a nyolcadik rész, ezúttal El Pasóval. Visszatekintés képekkel és leg-ek listájával.