600-féle sört vernek csapra a Főzdefeszten

Mintegy 600 sörkülönlegesség mellett etióp kávés-kakaós brown ale-t és az "Első Csók" nevű bohemian pilsnert is kóstolhat a Főzdefeszten, 2016. június 10. és 12-e között a Városligetben. Kézműves sörökhöz tervezett, művészi kivitelezésű kristálypoharakat is vehet áron alul.

Az idén is bemutatkozik egy sor újonnan nyílt, vagy éppen nyitó főzde. Kint lesz például a Mad Scientist, amely pár hónappal ezelőtt indult el Budapesten a Monyó Brewing Co. mellett. A leányvári Beerfort is először mutatkozik be a Főzdefeszten, és az Etyeki Sörmanufaktúra friss söreit is most kóstolhatják meg először a látogatók. Az újonnan bemutatkozók mellett találkozhatunk a régi kedvenceinkkel is, akik klasszikus lágereikkel, ipáikkal, gyümölcsös söreikkel, és számtalan új fejlesztéssel készülnek.

 

Fotó: Főzdefeszt

Idén sem kell messzire elutaznia azoknak, akik külföldi sörkülönlegességére vágynak, hiszen a Fesztivál nekik is kínál finomságokat: bemutatkozik a Hekkelberg, a Csehországban főzött magyar brand, aki könnyű, finom és olcsó ivósörrel jön. Az Importer standjában ott lesz a Fourpure – London leggyorsabban növekedő craft-brewery-je, ami sokak szerint a következő évtized Brewdogja.

A szervezők meghívták a rendezvényre a Pilsner Urquellt, hogy a látogatók végre egy tisztességes és pontos választ kapjanak a magyar sörforradalomra egy olyan nagyüzemi sörfőzdétől, aki a világ egyik legjobb pilzenijéből csapol, különleges tankokból, de szűretlenül.

 

A francia szendvicsektől a tócsniig

 

Ételfronton egyik legizgalmasabb a Mangalica Barbecue Show lesz, melyhez az amerikai Kansasból érkeztek a brutálisan masszív BBQ trailerek. De nagyon várják a szervezők a Zabáljcsak pulled-porkját, a Che-Che Bistro steak-szendvicsét is. Jelen lesz a Butcher's Kitchen új projektje, a Tartine – francia szendvicsező, és ott lesz a Lekker Stroopwafel Manufaktúra, amely karamelles ostyalapjai jól illenek a barna vagy vörös sörökhöz.

 

A legmenőbb söröspohár

 

A Főzdefeszt idén elhagyja a fesztiválkártyát, így a látogatók a hagyományos fizetőeszközökkel, készpénzzel és bankkártyával tudnak majd fizetni az italokért és az ételekért.

A szervezők a rendezvényre megszerezték a világ legmenőbb söröspoharait a német Spiegelau cégtől. Így kifejezetten kézműves sörre fejlesztett művészi kivitelezésű kristálypoharat fognak kínálni a bolti ár harmadáért, azaz 1 200 forintért, köszönhetően Georg Riedlnek, aki egy kézműves sörpohár butikot is berendeztet a Főzdefeszt látogatóinaik kedvéért.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek