Ez a top 10 street food-lelőhely Budapesten

A Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauz összeállításába nemcsak burgert és leveseket, hanem rántott húst, pacalsalátát és orosz pezsgős reggelit kínáló helyek is bekerültek.

Az étteremkalauz száznál is több tételes street food-körképet ad, a helyeket különböző kategóriák szerinti listákba is rendezi. A legjobb helyeket külön is összegyűjtötték, abc sorrendben. Következzenek a legjobbak a felturbózott rántott húsokkal, pacalsalátákkal, gluténmentes főzelékekkel és orosz pezsgős reggelivel.

 

Bors

 

2012 nyarának legnagyobb durranása volt, ekkor nyitott nagy hájp közepette, posztját a mai napig őrzi: a kis helyre nem lehet úgy belépni, hogy ne lenne tele. Ami jó. Két neves szakács, Lipher Tamás és Rethling György közös projektje, akik nem félnek a túró rudi levestől a French Lady bagettjük pedig már ikonikusnak számít. Ezerszer voltunk, és továbbra is különösen ajánljuk.

 

Buja Disznó(k)

Mi sül ki abból, ha Bíró Lajos Disznó(k) néven helyet nyit a Belvárosi Piacon? A rántott hús maga, de nem akárhogy, burgonyasaláta, hatalmas szeletek és egyéb érdekességek körítésében. A 2015 őszén nyílt Buja Disznó(k)ban péntekenként már este 10 óráig lehet kóstolni.

 

Fotó: Moszkva Tér Bisztró

 

Funky Pho

 

A hely, ahol nem csak a névválasztás jó: a leveseikért rajong egész Budapest. Több ízben díjnyertes étterem, ahonnan pho nélkül nem érdemes távozni. Nyári tekercsben, pacalsalátában, kimchiben, kurkumás, kókusztejes malaccsászárral töltött rizspalacsintákban nagyon erősek, de igazából a Funky Pho az a hely, melynek szortimentjét egytől egyik érdemes végigkóstolni.

 

Hokedli

Méretét tekintve apró, de felhozatalát nézve egyszerre karakán és különleges hely a Nagymező utcában, ahol naponta új menüvel, azaz napi levesekkel és napi főzelékekkel várnak Sinkó Boriék. A kókusztejes, glutén- és laktózmentes főzelékektől a házi süteményekig, a Hokedli jelenleg az egyik legjobb street food bázis a városban.

 

Kerkyra

 

Görög ételbár, ahol a tradicionális recept alapján készülő gyros pita finoman fűszerezett hússal, tzatzikivel, paradicsommal, hagymával és hasábburgonyával összetekerve érkezik. A klasszikus gyros mellett szuvlakit, bőségtálat, fetával és paradicsommal töltött húspogácsával megrakott bifteki tálat kérhetünk.

 

Meat & Sauce

A hely neve beszédes, egyszerű, de hatásos koncepciójával Budapest egyik legjobb szendvicsesének címét vívta ki magának. Top 10 szereplő, amit a húslében remek arányban mártózó, lelkesítő szendvicseknek köszönhető.

 

MoszkvaTér

 

Az Arany Kaviár kistestvéreként is említhető Moszkva Tér 2016 egyik meghatározó dobása a street food piacon, ahol kvaszt, vodkát, pelmenyit, szoljaknát és tradicionális kijevi csirkemellet adnak. És reggelire, figyelem: kaviáros blinit pezsgővel. Minden, ami klasszikusan orosz és a streetbe is belefér.

 

Pizzica

 

Az autentikus olasz és nagyon eredeti Pizzica friss, négyzet alakúra vágott pizzát ad, ahogy Rómában szokás. A tészta vékony, de nem hártyavékony, a feltét gazdag, a kiszolgálás megnyerő. A hely kulturális elköteleződése külön említésre méltó, az emeleten mindig találni egy nem hétköznapi kiállítást.

 

PolaPola

 

Autentikus balkáni ízek, faszénen sült ételek egyenesen a grillről és eredeti bosnyák lepény, ahogy a helyiek készítik. Megfelelő hőmérsékletű sörök és egyéb izgalmak: a PolaPola a Klauzál tér és immár a Fény utcai piac nagy felfedezettje. A PolaPola 2016-ban Staropramen Év Street Food Díját nyerte el.

 

Tuning

 

A Mazel Tov és egy cipészbolt között elhelyezkedő bár szép számmal sorakoztatja a különféle burger-variációkat, amikhez igazán jó káposztasalátát és házi hagyma chutney-t adnak a szintén eltalált sült krumpli mellett.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek